Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director CIA: 'Un 'Brexit', o lovitură puternică tăriei şi rezistenţei Uniunii Europene'

brexit

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar slăbi semnificativ securitatea blocului comunitar, este de părere fostul comandant militar american şi fost director al CIA David Petraeus, care face apel la britanici să nu voteze pentru ieşirea din UE la referendumul din iunie, relatează Reuters, preluat de Agerpres

Comentariile, apărute duminică în ziarul britanic Sunday Telegraph, la câteva zile după atentatele sinucigaşe cu bombă de la Bruxelles, vin în sprijinul unuia dintre argumentele cheie ale campaniei guvernului britanic pentru a câştiga votul nehotărâţilor, şi anume că Marea Britanie este mai în siguranţă în interiorul blocului comunitar. 

"Îi îndemn pe prietenii mei britanici să se gândească de două ori înainte de a se retrage dintr-una din cele mai importante instituţii care asigură puterea Occidentului - Uniunea Europeană", a scris Petraeus. 

El a mai spus că deşi o retragere în "siguranţa aparentă a izolării" este tentantă, istoria a arătat că astfel de decizii duc într-un punct mort. 

"Nu am nicio îndoială că un 'Brexit' va da o lovitură puternică tăriei şi rezistenţei Uniunii Europene exact într-un moment în care Occidentul este atacat din mai multe direcţii", a mai scris Petraeus.

Britanicii vor vota la 23 iunie într-un referendum pentru ieşirea sau rămânerea în Uniunea Europeană, iar sondajele de opinie arată că poziţiile sunt relativ egal împărţite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.