Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director RATB, condamnat la ani grei de puşcărie

gratiere condamnare inchisoare arest

Un fostul director al RATB a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru că a prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro, prin încheierea unui contract cu o firmă care, deşi nu avea drept de asistenţă juridică, a oferit RATB astfel de servicii. Este vorba despre fostul director Viorel Popescu.

Viorel Popescu a primit această pedeapsă în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl acuză de abuz în serviciu şi de conflict de interese.

Judecătorii au redus din pedeapsa de patru şi patru luni de închisoare perioada în care fostul şef al RATB a fost reţinut şi arestat preventiv - între 6 şi 13 iunie 2014 - şi perioada în care a fost arestat la domiciliu, de la 14 iunie la 12 noiembrie 2014.

Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 10 noiembrie 2011 - 9 octombrie 2012, în calitate de director general Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) , Popescu "nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei", fapt ce a dus la un prejudiciu de peste 3,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 820.000 euro.

Aceşti bani au fost folosiţi în defavoarea RATB, însă suma a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru firma Urbconnect SRL.

Astfel, în 13 martie 2012, între RATB şi firma menţionată, care nu avea drept de asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă, a fost încheiat un contract de prestări servicii juridice.

Viorel Popescu a fost ales în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie al RATB şi de director al regiei la 10 noiembrie 2011.

El a condus RATB până în 4 septembrie 2012, când a fost revocat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din Consiliul de Administraţie al regiei, ceea ce a dus automat şi la pierderea postului de director.

Reprezentanţii USL în CGMB spuneau atunci că Viorel Popescu a fost revocat din cauza managementului defectuos, notează Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.