Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al CSM, despre OUG anunțată de Tudorel Toader: E periculos prin ordonanță de urgență o astfel de modificare. Parlamentul e cel mai sigur loc

captura TV
csm

Fostul președinte al CSM, Horațius Dumbravă, susține că adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru revizuirea sentințelor dispuse în baza protocoalelor cu SRI este periculoasă, menționând că cea mai potrivită ar fi o procedură parlamentară.

"Eu zic că nu ar trebui ordonanță, s-ar putea discuta în Parlament. Care ar fi urgența, dacă ar fi eventual condamnați în penitenciar, dar se poate discuta pentru că, dacă se ajunge la concluzia că acele probe sunt ilegale, un nou motiv de revizuire poate că ar fi oportun, dar m-aș feri de o ordonanță de urgență. Care ar fi calea de urmat? Eu spun un proiect legislativ într-o procedura de urgență dacă se dorește acest lucru, nu știu cât de fezabilă este ideea cu revizuirea, mă uit pe Codul de procedură penală dacă nu cumva este un motiv de revizuire deja, dar e periculos prin ordonanță de urgență o astfel de modificare. Care ar fi pericolul? Vorbesc general, este bine totuși ca astfel de proiecte să urmeze calea legislativă, adică dezbatere în Parlament, argumente pro și contra, acolo vin și specialiștii din sistem, CSM, li se cer opinii instanțelor, parchetelor, societatea civilă la rândul ei are posibilitatea să-și spună punctul de vedere, nu este o chestiune care poate fi expediată atât de rapid cum cred că face domnul ministru. Parlamentul mi se pare cel mai sigur loc unde se pot întâlni opiniile pro și contra, sunt și opinii contra", a declarat, pentru MEDIAFAX, judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte CSM.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seara, că, imediat după ce perioada concediilor se va încheia, îi va propune premierului adoptarea unei ordonanțe de urgență care să dea posibilitatea revizuirii sentințelor dispuse pe baza unor interceptări ilegale sau în baza protocoalelor cu serviciile de informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.