Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost europarlamentar, dezvăluiri INCREDIBILE din închisoare! 'Procurorii principiali de azi ticluiau probe MINCINOASE ieri'

gratii

Fostul europarlamentar Adrian Severin denunță din spatele gratiilor justiția arbitrară din România și acuză procurorii de fabricarea de probe pentru condamnarea unor oameni nevinovați.

Într-un amplu articol pe blogul personal, el explică cum procurorii DNA nu voiau să cunoască adevărul, "ci doreau ca martorii să ofere răspunsuri apte a permite calificarea acelor demersuri ca "investigație jurnalistică", plasându-le în succesiunea faptelor într-un moment convenabil, chiar dacă asta nu corespundea adevărului. În acest scop martorii erau instruiți cum să mintă, atrăgându-li-se subtil atenția că dacă nu o vor face vor putea fi ei înșiși acuzați de comiterea infracțiunii de instigare la săvârșirea unor fapte ilegale".

Citeşte şi: Dezvăluiri INCREDIBILE din ancheta unui magistrat CELEBRU. De ce s-a ales procurorul cu DOSAR PENAL

"Ne aflăm, deci, în prezența unui abuz în serviciu săvârșit prin instigarea la mărturie mincinoasă, cu scopul includerii în dosarul de urmărire penală a unor probe false, contrafăcute, ticluite, rezultatul ultim fiind, după cercetarea abuzivă, represiunea nedreaptă a unei persoane nevinovate. Toate acestea fac obiectul unor infracțiuni definite în chiar acești termeni de Codul Penal român.", se arată pe blogul fostului politician.

Adrian Severin spune că face aceste acuzații în contextul în care "doamna Kovesi contestă autenticitatea înregistrărilor audio făcute pe ascuns, care au fost prezentate public și o incriminează, cerând expertizarea acestora."

Citeşte şi: Năstase, ANALIZĂ la sânge a scandalului Rogozin: 'Provocarea - un joc complex cu SUA şi NATO'

El reamintește şi "faptul că procurorii din subordinea doamnei Kovesi, ca și partenerii lor de nădejde de la ÎCCJ, au refuzat constant proba cu expertiza unor înregistrări similare, ceea ce a dus la trimiterea unor oameni nevinovați în pușcărie, la distrugerea unor destine și la ruinarea unor familii."

Adrian Severin susţine că speră că procurorii Doru Țuluș, Marin Nicolae, Radu-Mihăiță Cazacu "nu pot fi nici crezuți, nici iertați până când, cel puțin, așa cum a făcut-o doamna Elena Udrea și parțial doamna Alina Bica, nu vor recunoaște că au greșit și că sistemul pe care l-au servit cu entuziasm a fost și a rămas unul odios."

Fostul europarlamentar, Adrian Severin, a fost condamnat anul trecut de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mita și trafic de influență.

Citeşte şi: Negocieri APRINSE privind fuziunea PMP cu PNL. Un politician AMENINŢĂ: 'Le rup GRADELE în văzul tuturor' .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.