Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost judecător, către ministrul Justiției: dacă susțineți proceduri criminale sunteți un criminal

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Fostul președinte al Judecătoriei Bicaz, Geo Moroșanu, susține că SIIJ trebuie să își exercite activitatea, asta pentru că procurorii folosesc ”proceduri criminale” în anchetarea magistraților. Moroșanul îi transmite ministrului Justiției, Stelian Ion, că în cazul în care susține aceste proceduri, atunci el este un criminal.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

”SIIJ fără obiectul muncii?

Dea Domnul!

Vă temeţi că secţia asta nu are treabă, că nu are cazuri?

Dea Domnul nici să nu aibă, să stea degeaba cei cîţiva procurori, eu sînt de acord să-i plătesc degeaba. Dacă e pe bune şi nu sînt cazuri de corupţie în justiţie, aşa să fie.

Vreţi să vină din nou cei care au făcut dosare penale contra 3000 de magistraţi, numai ca să fie, pentru pac! la Războiul? Ştiţi ce înseamnă asta? Să vă spun eu:

Ştiţi ce înseamnă să vii într-o zi acasă, judecător în funcţie, să-ţi găseşti soţia şi fiica albe la faţă şi tremurînd, în mînă cu o citaţie de la DNA? Şi să urmeze întrebările: Ce ai făcut? Ai făcut ceva? Te arestează?

Ştiţi ce înseamnă să fii chemat de 10 ori de la Piatra Neamţ la Bacău pentru a ţi se aduce la cunoştinţă diverse chestii şi "calităţi" din ce în ce mai altele? (O dată am fost citat, chemat, m-am dus cu aceleaşi emoţii, ca să mi se aducă la cunoştinţă că s-a greşit un număr la articolul de încadrare juridică.)

Să vă spun şi ce "am făcut", şi cum s-a sfîrşit: am emis, nici măcar o hotărîre judecătorească, în calitatea mea de judecător, ci două încheieri de îndreptări de eroare materială, reclamate ca nelegale de un agitat. S-a sfîrşit cu netrimitere în judecată, după ce mai mulţi procurori, dar şi un judecător (!) au găsit cu cale că nu e nici o problemă să tracasezi un judecător pentru că şi-a făcut treaba.

Dar cazul meu a fost minor şi s-a sfîrşit relativ simplu. Cunoaşteţi cu toţii cazuri mult mai grave, cînd judecători şi procurori au fost încătuşaţi, judecaţi de judecători timoraţi, condamnaţi şi chiar morţi în închisoare, prin proceduri şi tratamente criminale.

CRIMINALE, domnule ministru, aţi reţinut cuvîntul? Vă spun eu, dacă nu v-a spus nimeni: atîta timp cît susţineţi proceduri criminale sînteţi criminal.

Vreţi să se întoarcă acele vremuri?

Noi nu.”, scrie Gheorghe Moroșanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.