Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost judecător la Curtea de Apel Chișinău, învinuit de abuz în serviciu, scapă de proces

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Fostul judecător de la Curtea de Apel Chișinău Mihail Ciugureanu, învinuit de abuz în serviciu și pronunțarea cu bună-știință a unor încheieri ilegale, scapă basma curată. Se întâmplă după ce la 11 iulie curent, un complet de judecători de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a menținut hotărârea Curții de Apel (CA) Chișinău prin care a fost anulată hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din iulie 2017, prin care s-a permis pornirea urmăririi penale pe numele fostului magistrat, transmite Zdg.md.

În ianuarie 2018, Procuratura Anticorupție (PA) anunța că ex-magistratul de la CA Chișinău Mihail Ciugureanu a fost trimis pe banca acuzaților pentru abuz de serviciu și pronunțarea cu bună-știință a patru încheieri ilegale prin intermediul cărora aproape 780 de hectare din proprietatea statului, care ar valora milioane de lei, au ajuns la Întreprinderea de Stat „Codrul”, care se afla în proces de insolvabilitate.

Aceste acuzații au fost aduse la adresa magistratului încă în septembrie 2014, când fostul procuror general a cerut CSM eliberarea acordului pentru ca Ciugureanu să fie urmărit penal, CSM însă a respins demersul.

În iulie 2017, la patru luni după ce Mihail Ciugureanu a plecat din sistem, CSM și-a dat acordul pentru ca ex-magistratul să fie urmărit penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.