Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost lider al deputaţilor PDL, acuzaţii incendiare: PSD a vândut un mare combinat pentru a fi primiţi în PES

pes socialisti europeni

Fostul lider al grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, susţine că PSD a fost acceptat în Partidul Ssocialiştilor Europeni ca urmare a vânzării combinatului siderurgic de la Galaţi. Tranzacţia ar fi fost intermediată de fostul premier britanic Tony Blair.

CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să ții mereu telefonul în mâna DREAPTĂ

Prezent la emisiunea ”Business Matinal” a Canal 33, fostul deputat Mircea Toader a surprins cu câteva dezvăluiri privind prețul plătit de România pentru a intra în NATO, dar și în privința personajului cheie care a fost implicat în privatizarea combinatului de la Galați și a mizei reale a acestei privatizări.

"Noi în NATO am intrat pentru poziția față de Iugoslavia, față de războiul din Iugoslavia, față de faptul că am dat cer deschis și liber avioanelor să bombardeze. Ăsta a fost elementul fundamental", a afirmat Toader.

Referindu-se la privatizarea combinatului de la Galați, în contextul mai larg al discuției privind miza pentru care România a alocat diverse contracte mari și a făcut privatizări strategice, fostul deputat a punctat: "E foarte dificil în zona politică să compensezi sau să discuți din start că dacă fac asta… așa… eu sunt gălățean și știu că am dat combinatul din Galați prin intervenția lui Tony Blair, ca să intre socialiștii noștri în PES."

CITEȘTE ȘI: Planta despre vorbeşte şi Biblia: Vindecă numeroase boli şi previne cancerul

Combinatul siderurgic Galaţi a fost cumpărat de LNM Holdings NV în noiembrie 2001, de la statul român. Valoarea tranzacției a fost de 70 de milioane de dolari. Tranzacția a inclus angajamente investiționale de 351 milioane de dolari și un capital de lucru de 100 milioane de dolari. Începând cu 2004, Sidex Galați a devenit parte a Mittal Steel, companie formată prin fuziunea companiilor LNM Holdings NV și Ispat International N. V. După fuziunea dintre Mittal Steel și Arcelor, în anul 2006, din care a rezultat ArcelorMittal, numele combinatului a fost schimbat în ArcelorMittal Galați. În 2018, combinatul siderurgic de la Galaţi a fost cumpărat de grupul britanic Liberty.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.