Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost membru CSM, despre decizia CCR în scandalul protocoalelor cu SRI: 'Conduce la creșterea numărului de contestații în anulare'

CSM

Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, a spus pentru MEDIAFAX că decizia CCR privind conflictul între Parlament și Ministerul Public poate conduce la creșterea numărului de contestații în anulare împotriva deciziilor definitive, în care se vor contesta probele nelegale obținute în baza protocoalelor.

„În mod normal, într-adevăr, conduce la creșterea numărului de cereri de contestații în anulare împotriva hotărârilor definitive în care se vor contesta exact probele nelegale obținute prin intermediul SRI. De asemena, în dosarele pe rol, tot ce înseamnă colaborarea cu SRI sau obținerea probelor în baza acestor protocoale nu vor putea produce efecte. Rămâne de văzut ce va spune CCR că se va întâmpla cu acele hotărâri definitive care nici nu mai pot atacate cu căi extraordinare de atac. Dacă și acestra rămân asaș sau dimpotriva CCR implică o cale de anulare a lor”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, va fi greu de dovedit ce anume se va întâmpla cu dosarele aflate pe rolul parchetelor.

„Problema este că parchetele n-au recunoscut niciodată în mod concret că au obținut probe în baza acestor protocoale ale SRI. Va fi foarte greu de dovedit ce probe sunt obținute cu ajutorul SRI. De aceea este impportant ce va stabili CCCR ca remedii. Suntem în situația în care știm cu toții că sunt neconstituționale și până acum erau nelegale. Dar nimeni nu recunoaște că s-au folosit. (...) E istorică, în sensul că SRI este eliminat integral, definitiv din tot ce înseamnă urmărire penală și justiție, în general”, a mai spus Toni Neacșu.

Precizările vin după ce CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor, au declarat surse juridice pentru MEDIAFAX.

Decizia judecătorilor Curții vine după ce aceștia au amânat în mai multe rânduri pronunțarea asupra acestui conflict cu care au fost sesizați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.