Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Agriculturii: Soluţia unei crize alimentare în România o reprezintă produsele autohtone

Tion
Valeriu Tabara

Autorităţile ar trebui să verifice care este potenţialul rezervelor statului şi să orienteze alimentaţia publică spre produsele româneşti, recomandă Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe lonescu-Şiseşti” (ASAS), într-un comunicat remis joi MEDIAFAX.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe lonescu-Şiseşti” (ASAS), Valeriu Tabără, susţine că nu există evaluări pertinente ale importurilor şi exporturilor pentru ultimii ani, nu se ştie clar nici ce resurse alimentare are România la acest moment.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

Valeriu Tabără spune că este clar că românii consumă cel mai mult produse din import, iar dependenţa de importuri ar putea avea efecte grave asupra posibilităţilor de alimentaţie a populaţiei în condiţiile în care sunt impuse tot mai multe restricţii de circulaţie.

„Este o greşeală uriaşă făcută de România în domeniul producţiei agro-alimentare în ce priveşte neasigurarea necesarului de produse agro-alimentare din producţia internă”, spune el.

Tabără recomandă autorităţilor să ia măsuri precum scutirea de impozite şi taxe a producţiei agricole, asigurarea subvenţiilor şi a surselor financiare, deschiderea unor magazine de proximitate cu produse româneşti, susţinerea lanţului alimentar fără marii intermediari.

Citește și: Un celebru hipermarket din România face o mișcare strategică, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3! A înlocuit pensionarii: Facilitate pentru angajații MAI și MApN

În timp ce România importă circa 80% din alimentele de consum, producătorii autohtoni rămân cu marfa în stocuri, iar pieţele sunt pustii. În acelaşi timp, rafturile supermarketurilor se golesc rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.