Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru, atac virulent la adresa Guvernului Orban: 'A pierdut orice contact cu realitatea economică și socială a României de astăzi'

tensiuni scandal

Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei sunt simple proiecții pe hârtie, iar actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică și socială a României de astăzi, susține fostul ministru al Comunicațiilor Alexandru Petrescu.

„Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei - simple proiecții pe hârtie. Ședințele de guvern, cu scenetele de rigoare, în care premierul și miniștrii se gratuleaza între ei la începutul ședinței, duc în derizoriu acțiunea guvernamentală și ne arată că actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică și socială a României de astăzi”, scrie pe Facebook Alexandru Petrescu.

Liberalii primesc aplauze de la agenția Fitch: Majorarea pensiilor cu 40% ar crește efortul bugetar cu 4% pe an

El adaugă că „mult așteptatele” fonduri promise de Guvernul Orban pentru a sprijini IMM-urilor afectate de criză economică generată de pandemie, sub formă unor diferite granturi, fie pentru capital de lucru, fie pentru investiții, fie pentru digitalizare, au rămas doar „simple propuneri” scrise în proiecte de ordonanță - unele adoptate în Guvern, altele încă în stadiul de consultare publică.

„Planul Național de Reziliența și Redresare pe care România trebuie să-l elaboreze până în luna octombrie 2020, pentru a putea atrage cei aprox 31 mld euro repartizați României prin Mecanismul de redresare și reziliența ( aproximativ 14 mld euro granturi și 17 mld euro împrumuturi) este încă o foaie goală pe care nimeni nu a așternut nimic, Guvernul Orban necunoscându-și prioritățile pentru ieșirea din criză. Primarii și președinții de consilii județene sunt momiți, în scop electoral, cu alocări de fonduri europene pentru pregătirea proiectelor de investiții care urmează a fi finanțate în perioada 2021-2027, dar și acestea sunt doar pe hârtie, prevăzute în proiecte de ordonanțe care propun mecanisme greoaie și îndelungate de implementare. În context, moțiunea de cenzură devine un act de responsabilitate, un demers obligatoriu de a pune capăt existenței unui guvern liberal nehotărât care ne-a obișnuit, de la o ședința de guvern la altă, că hotărăște că va hotărî”, conchide Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.