Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Externe: Donald Trump ar putea veni în 2018 la București

Noul președinte al SUA Donald Trump pare foarte preocupat de situația din Estul Europei, dovadă fiind faptul că a participat la Inițiativa celor Trei Mări. Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, susține că președintele SUA ar putea face din nou același lucru anul viitor, când Summit-ul va avea loc la București.

Liviu Dragnea, despre valoarea salariului minim pe economie, începând de anul viitor: 'Nu există așa ceva'

"Este cât se poate de semnificativă această iniţiativă (formatul Iniţiativa celor Trei Mări - n.r.), plecând şi de la faptul că a generat reacţii. Reacţii, iată, oarecum surprinzător, de sprijin din partea Statelor Unite, prin prezenţa preşedintelui american şi prin discursurile, prin ideile pe care le-a pus în operă, extrem de interesante şi extrem de atent gândite, totuşi. Pentru că ţin de un orizont politic pe care, se pare, Statele Unite vor să-l anunţe în Europea de sud-est. O zonă părăsită şi din punct de vedere militar, şi din alte perspective de către Administraţia Obama, iar pe de altă parte din punct de vedere al europenilor", a explicat, luni, Cristian Diaconescu, la Digi 24.

Fostul ministru de Externe mai consideră că SUA, prin arhitectura Iniţiativei celor Trei Mări, ar putea remodela dinamica europeană în dosarul energetic. Un dosar care continuă să fie sensibil şi sursă de disensiuni între partenerii europeni, date fiind abordările diferite în relaţia cu Federaţia Rusă.

"Marea Neagră nu poate lipsi din niciun proiect coerent, ori din acest punct de vedere evident că a colabora cu România este cât se poate de important. Ceea ce este în egală măsură important este ca România să aibă un proiect. Un proiect care, fără a antagoniza restul partenerilor viitori, poate, vom vedea, să fie în acelaşi timp coerent pentru ţara noastră şi pentru regiune", mai susţine Cristian Diaconescu, sugerând totodată că alegerea Bucureştiului drept gazdă a summitului Iniţiativei Celor Trei Mări, în 2018, nu a fost o întâmplare.

Este, însă, posibil ca preşedintele Trump să repete şi în 2018 gestul din 2017? Cu alte cuvinte, după momentul Varşovia, să participe şi la summitul de la Bucureşti al Iniţiativei celor Trei Mări? "Dacă va exista un proiect, cred că va veni", conchide fostul ministru de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.