Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Finanțe: 'Intenția lui Ciolacu de a desființa 200.000 de posturi de la stat e un exercițiu de imagine'

Ciolacu la guvern

Intenția premierului Marcel Ciolacu de a desființa 200.000 de posturi din sistemul public reprezintă un exercițiu de imagine, transmite fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu, actualmente vicepreședinte PMP.

„Nu ne-a spus concret (Marcel Boloș, ministrul PNL al Finanțelor) ce cheltuieli o să reducă. Când ne spune 'un plan robust' înseamnă că vor fi reduceri substanțiale a cheltuielilor, dar am văzut în timpul Guvernului Ciucă că s-a dat o ordonanță așa-numită a austerității că se vor reduce cheltuielile cu bunuri și servicii cu 5,2 miliarde și au crescut cu 4 miliarde. Nicio reduce în aparatul guvernamental, secretari de stat, cheltuielile cu acei consilieri, nimic! Cheltuielile au crescut. Îi spun ministrului de Finanțe că acele cheltuieli au crescut cu 17% față de anul trecut și era o programare de 10%, deci e o depășire de 7% și ar fi fost bine dacă domnul ministru Boloș ne-ar fi spus de ce s-au depășit aceste cheltuieli cu 7%", a spus Gheorghe Ialomițeanu, la postul B1 TV.

„Acele 200.000 de posturi vacante n-au generat cheltuieli”

„Acele 200.000 de posturi vacante n-au generat cheltuieli, deci gaura de peste 37 de miliarde de lei pe 5 luni și am înțeles că peste 45 de miliarde la 6 luni nu a fost influențată de aceste costuri. Nu s-a cheltuit niciun ban. (…)

Nici măcar n-a făcut o analiză (premierul Ciolacu) că s ar putea unele instituții să nu poată funcționa dacă se taie posturile, că poate unele sunt în curs de ocupare. Ei au luat-o contabil, dar n-au făcut nicio analiză. E mai mult un exercițiu de imagine”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

Propunerea lui Ialomițeanu

Fostul ministru de Finanțe a mai spus că sunt prea mulți secretari de stat și dacă s-ar mai renunța la unii dintre ei, automat s-ar desființa și din posturile de directori generali, deci s-ar face economii suplimentare la buget.

Context

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, luni seară, că Guvernul îşi doreşte un sistem bugetar ”mai suplu şi mai eficient” şi că vor fi făcute economii prin cheltuieli directe şi indirecte. Potrivit ministrului, nu vor mai fi făcute angajări, iar şefii de birouri vor fi remuneraţi potrivit numărului persoanelor din subordine, nu al posturilor. Vezi și: Ministrul Muncii, despre tăierea celor 200.000 de posturi la stat: Ne dorim un sistem bugetar mai suplu şi mai eficient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.