Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Interne, critici la adresa lui Florin Cîțu: 'M-a surprins că nu a cerut explicații despre avionul din Ucraina. Este un incident grav'

facebook.com
Dragoș Tudorache

Europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne, spune că Guvernul trebuie să ofere explicații despre incidentul legat de presupusul avion de contrabandă din Ucraina care a intrat în România fără să fie depistat de autorități.

Dragoș Tudorache a spus, la RFI, că Guvernul trebuie să dea explicații privind incidentul legat de presupusul avion de contrabandă din Ucraina care a intrat în România fără să fie depistat de autorități. Fostul ministru de Interne din Cabinetul tehnocrat se arată surprins că premierul Florin Cîțu nu a cerut explicații de la MAI și MApN.

„Este un incident foarte grav și foarte serios, dacă el s-a desfășurat așa cum au apărut relatările din presă și în scrisoarea aceea a societății civile, pe care am citit-o și eu și care mi se pare că ridică o serie de întrebări către Ministerul de Interne foarte pertinente. E o chestiune care privește nu doar Ministerul de Interne și Poliția de Frontieră, privește și Ministerul Apărării Naționale, pentru că atunci când îți intră o aeronavă neidentificată pe teritoriul țării, trebuie să existe o reacție din partea forțelor armate, tocmai pentru că suntem un stat modern, un stat serios, un stat NATO, care trebuie să aibă capacitate de reacție pe măsură. Am și eu întrebările mele și aștept și eu un răspuns din partea autorităților, pentru că trebuie să știm ce s-a întâmplat exact acolo”, spune europarlamentarul USR PLUS, Dragoș Tudorache.

Fostul ministru de Interne se declară surprins că oficialii români au tăcut până acum, dar cel mai mult îl surprinde atitudinea lui Florin Cîțu.

„Pe mine m-a surprins de ce premierul Cîțu în primul rând nu a intervenit să solicite el însuși de la cei doi miniștri, ministrul Apărării Naționale și ministrul de Interne, explicații, lămuriri, cu privire la acest incident. Am văzut că autoritățile ucrainene au reacționat, forțele armate ucrainene au ridicat un avion de la sol, pentru a intercepta și pentru a forța aterizarea acelui avion, din ceea ce am văzut în presă relatat, ceea ce pe partea noastră nu s-a întâmplat. Deci trebuie să știm a cui a fost responsabilitatea acolo, cine a știut sau cine nu a știut și ar fi trebuit să știe. Între Poliția de Frontieră și Forțele Armate Române trebuie să avem aceste explicații și din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să le dea”, a mai spus Tudorache.​

Un presupus avion de contrabandă care a pătruns ilegal acum câteva zile în spațiul aerian al României a fost interceptat la întoarcerea în Ucraina de către aviația militară a acestei țări. Bucureștiul nu a oferit nici un fel de explicație oficială până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.