Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru, decizie RADICALĂ în scandalul pensiilor: 'Voi căuta un alt fond'

fluentu.com
demisie

Fondul de pensii private NN a fost amendat cu 750.000 de lei de ASF, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de o posibilă naţionalizare a pilonului II de pensie. Criticată vehement şi de Liviu Dragnea pentru această dezinformare, compania NN este "pedepsită" şi de un alt lider PSD.

Vezi şi: ALERTĂ - ASF, amendă URIAȘĂ pentru Fondul NN în scandalul pensiilor private

Vezi şi: Sorin Grindeanu, reacție DURĂ în scandalul pensiilor private: 'Vinovații să PLĂTEASCĂ'

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru pentru Dialog Social şi fost ministru interimar al Educaţiei, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că îşi va transfera contul de pensie de la NN către o altă companie, ca urmare a scandalului naţionalizării.

"Eu sunt cotizant pe pilonul II de pensii, de la înfiinţarea acestuia, fiind obligat prin lege. Contul meu de pensii pe pilonul II este la NN. Plecând de la dezinformările pe care compania le-a pus pe piaţă, voi căuta un alt fond de pensii din celelalte şapte care mai funcţionează pe piaţă. Nu-mi pot retrage banii, dar îmi pot cere transferul către altă companie. Nu o să o fac mâine, că e Vinerea Mare, dar după Sărbătorile Pascale, marţi sau miercuri, voi face cerere de transfer a pilonului II către o altă companie din cele şapte omologate, urmând ca în termen de 30 de zile, conform legii, să se producă transferul", a declarat Liviu Pop.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat, marţi, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei. Guvernul a negat o asemenea posibilitate, premierul Grindeanu considerându-i vinovaţi pe liberali pentru lansarea de zvonuri care să afecteze imaginea executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.