Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - ASF, amendă URIAȘĂ pentru Fondul NN în scandalul pensiilor private / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
ion giurescu asf

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF, Ion Giurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cozmin Gușă dezvăluie un scenariu tenebros: joc periculos pentru Dragnea și Băsescu

„În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanții la acest fond, am hotărât de ieri să avem o audiere a Consiliului de Administrație a Fondului NN de pensii private format din trei persoane: Marius Daniel Popescu, Raluca Ioana Țintoiu, Mădălina Ecaterina Duncan. Fac precizarea că dna Raluca Ioana Țintoiu este și directorul general al societății NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concendiu, respectiv Marius Daniel Popescu.

În urma audierilor, concluziile au fost următoare: având în vedere circumstanțele create de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii privat din România, Consiliul ASF a decis sancționarea NN Pensii cu o amendă contravețională în valoare de 1% din valoarea capitalului social, respectiv cu suma de 75 de milioane de lei. De asemenea, a fost decisă sancționarea cu retragerea autorizării dnei Raluca Țintoiu în calitate de director general al NN Pensii, precum și cu o amendă contravențională de 100 de mii de lei.”, a declarat Ion Giurescu, vicepreședintele ASF.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat, marţi, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.