Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru în cabinetul Tudose, reacţie la achitarea lui Tăriceanu: 'Toată încrengătura statului paralel începe să se demanteleze'

inquamphotos.com / Octav Ganea
toma petcu

Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţiei şi Justiţie în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu arată că există şi magistraţi care îşi fac treaba cu demnitate şi onoare, dar şi că "toată încrengătura statului paralel începe să se demanteleze".

Citeşte şi: Un nou ACCIDENT GRAV în Ungaria. Microbuz STRIVIT sub roţile unui TIR

"Înalta Curte de Casaţie i-a dat dreptate lui Călin Popescu-Tăriceanu după doi ani în care procurorii DNA au încercat să îi găsească sau să îi inventeze noi şi noi acuzaţii. Decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată că există şi magistraţi care îşi fac treaba conform statutului pe care îl au, cu demnitate şi cu onoare. Hotărârea instanţei în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu vine după un lung şir de achitări, care arată că, în momentul de faţă, toată încrengătura, ţesătura, statului paralel, a puterii oculte, începe să se demanteleze", a declarat Toma Petcu.

El a spus că, pentru a avea o democraţie reală în România, un stat de drept autentic, "avem datoria de a continua demersurile pe care le-am început, de a însănătoşi sistemul de justiţie" şi primul pas e reprezentat de îmbunătăţirea legilor Justiţiei, care sunt acum "la mâna lui Klaus Iohannis".

"Toate aceste demersuri pe care le-am făcut pentru o justiţie corectă, pentru un stat de drept în România, trebuie continuate pentru a scoate la lumină cangrena sistemului judiciar. Au ieşit la suprafaţă protocoalele secrete, dar nu ne putem opri aici, deoarece nu trebuie să ne trezim din nou cu aceleaşi abuzuri şi excese care au fost permise. În ultimii ani, lupta împotriva corupţiei s-a transformat într-o serie de răfuieli politice, în care procuratura a jucat un rol de bază, la fel şi serviciile", a adăugat Toma Petcu.

Conform deputatului, ALDE va merge în continuare pe aceeaşi linie, de continuare a luptei împotriva abuzurilor şi exceselor "ceea ce reprezintă o obligaţie faţă de români", iar demersurile făcute în ultimii patru ani au avut drept principal obiectiv "demascarea acestor abuzuri şi excese făcute de statul paralel".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat marţi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.