Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru liberal, cerere din spatele gratiilor: Vrea ca senatorii să SCHIMBE Codul Penal

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Un fost ministru al Partidului Naţional Liberal vrea să scape mai repede de puşcărie şi le-a transmis senatorilor să schimbe Codul Penal. Relu Fenechiu le cere senatorilor să schimbe Codul Penal. Fostul ministru al transporturilor susţine că porneşte de la experiența personală în închisoare, anunţă Realitatea TV.

Citește și: Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

Statul român nu a recuperat niciun ban din cele aproape 6 milioane de lei din dosarul Transformatorul. Ca atare, Relu Fenechiu vrea ca legislaţia penală să prevadă o altă procedură privind recuperarea prejudiciului. Propunerea lui vine după ce fostul ministru al Transporturilor a cerut, în faţa instanţei, ca transformatoarele să-i fie înapoiate pentru a achita despăgubirile. Totodată, Relu Fenechiu vrea ca funcţionarii publici să fie pedepsiţi dacă nu denunţă o infracţiune imediat ce au sesizat-o.

După trei ani de închisoare, Fenechiu vrea ca deţinuţii să primească o scutire de pedeapsă la fiecare zece zile executate în condiţii neadecvate. Cât despre proiectul de lege privind graţierea, fostul membru al Executivului spune că, în forma actuală, nu rezolvă problemele din închisori. Ca atare, Fenechiu vrea ca toţi condamnaţii la maximum 5 ani de închisoare să scape de jumătate din pedeapsă, iar cei cu pedepse mai mari să li se reducă o treime din pedeapsă. Comisia juridică a Senatului va discuta propunerile peste două săptămâni.

Citeşte şi: Băiat de primar PSD, ani grei de puşcărie: Acuzaţiile, extrem de grave

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul 'Transformatorul' în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012. A doua condamnare, cea în dosarul 'Siveco', s-a făcut după ce fostul ministru şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploieşti de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani.

Magistraţii au admis, astfel, cererea apărătorilor lui Fenechiu, care au solicitat instanţei de judecată să contopească pedeapsa de 5 ani din dosarul 'Transformatorul' cu cea de 3 ani şi 10 luni din dosarul 'Siveco'. În aceste condiţii, Relu Fenechiu ar avea de ispăşit 5 ani şi 6 luni de închisoare, din care a executat deja trei ani şi o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.