Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru liberal, o ultimă încercare disperată de a scăpa de puşcărie

F. P.
iccj

După numeroase alte contestaţii, un fost ministru PNL încearcă pentru o ultimă oară să obţină o decizie a instanţei care l-ar putea scăpa de închisoare. Procesul se judecă pe 13 ianuarie.

Până acum a pierdut toate contestaţiile făcute la instanţele de judecată în încercarea de a anula pedeapsa sau de a evita executarea silită pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul. Cu toate acestea fostul ministru al Trasporturilor Relu Fenechiu mai face o încercare. Astfel, o firma a lui Fenechiu, SC La Rocca SRL, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de anulare a raportului întocmit de Garda Financiară Cluj la dată de 21 iunie 2010, scrie bzi.ro.

Raportul este documentul de baza care a dus la condamnarea lui Fenechiu la 5 ani, deoarece în procesul-verbal respectiv Garda Financiară arată că în "Afacerea Transformatorul" statul a fost prejudiciat cu 1,8 milioane euro. Contestaţia depusă de firma La Rocca se va judecă pe dată de 13 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă ar obţine o sentinţa favorabilă de la Înalta Curte în urmă depunerii acestei contestaţii, Fenechiu ar obţine un nou argument pentru a depune o nouă cerere de revizuire a dosarului în speranţa că ar putea scapă de puşcărie. Asta deoarece, dacă instanţa ar anula procesul-verbal al Gărzii Financiare, teoretic, în dosar nu ar mai există niciun prejudiciu şi ar dispărea astfel cea mai mare parte a acuzaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.