Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru moldovean, printre favoriți la postul de secretar general al ONU

Fostul ministru al afacerilor externe si integrarii europene din Republica Moldova, Natalia Gherman, se numara printre candidatii favoriti din Europa de Est pentru functia de secretar general al ONU, relateaza în editia sa de luni cotidianul moldovean Ziarul National.

Ea a fost nominalizata în cadrul campaniei Natiunilor Unite de alegere a unei femei în aceasta functie înalta 'A Woman for UN Secretary-General'.

Alegerile urmeaza sa aiba loc în toamna în cadrul Adunarii Generale a ONU, dupa selectia candidatilor de catre forul mentionat.

Acest post este atribuit prin rotatie regiunilor lumii, astfel ca el va reveni acum Europei de Est. În plus, în prezent exista dorinta ca cel de-al noualea secretar general al Natiunilor Unite sa fie o femeie, având în vedere ca anterior aceasta înalta functie a fost detinuta doar de barbati.

În cadrul acestei campanii au fost nominalizate opt candidate. Natalia Gherman va concura împotriva a doua reprezentante din Bulgaria, doua din Croatia, doua din Lituania si una din Georgia.

Multi considera ca fosta sefa a diplomatiei moldovene, Natalia Gherman, ar fi un candidat potrivit pentru aceasta functie datorita realizarilor sale profesionale, între care rolul sau în negocierea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE si a prevederilor regimului liberalizat de vize pentru cetatenii moldoveni în spatiul european.

Mandatul actualului secretar general al ONU, Ban Ki-moon, expira la sfârsitul acestui an.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.