Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PDL îi răspunde lui Victor Ponta

pdl

Premierul Victor Ponta a pornit un adevărat război politic cu noul PNL, mai precis cu aripa vechilor democrat-liberali. Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PDL, Gheorghe Ialomițianu, ține să îi dea replica premierului.

”Victor Ponta, în stilul său mincinos inconfundabil, aruncă toate nerealizările din ultimii trei ani pe vechea guvernare sau pe ”greaua moştenire”, deşi a intrat în al patrulea an de mandat ca prim-ministru, iar această scuză nu mai ţine.

Victor Ponta a blocat, încă din primele zile de guvernare, implementarea deciziei Curţii Europene a Drepturilor Omului care obliga România să reglementeze la nivel de lege prin care să fie rezolvată, într-un termen rezonabil de 18 luni, problema retrocedării proprietăţilor naţionalizate de regimul comunist.

Îi aducem aminte lui Victor Ponta, pentru că se face că a uitat, că înainte de a-şi depune mandatul, Guvernul Boc a constituit un grup interministerial de lucru care începuse elaborarea proiectului de lege în cauză, acesta a fost ulterior finalizat de Guvernul Ungureanu, dar a fost blocat de Guvernul Ponta încă din primele zile de mandat. Ca jurist, Victor Ponta ştia că deciziile CEDO erau imperative şi că România risca să fie sancţionată dacă până în iulie 2012 nu aproba actul normativ în domeniul despăgubirilor. Din nefericire pentru românii deposedaţi abuziv de regimul comunist, în iulie 2012, Victor Ponta avea alte priorităţi politice decât rezolvarea acestei probleme. Astfel, abia în 2013, Victor Ponta şi-a amintit că are de transpus cerinţele CEDO şi şi-a angajat răspunderea în Parlament pe o lege care a bulversat cu totul procesul de restituire a proprietăţilor. Aşa se explică şi declaraţia lui Victor Ponta de la sfârşitul anului 2012, conform căreia plafonarea despăgubirilor pentru casele naţionalizate, propusă de Guvernul Ungureanu, nu este o soluţie sustenabilă, deoarece ar crea o discriminare, deşi această soluţie rezolva problema retrocedărilor în România. Deşi PSD admite că este necesară plafonarea despăgubirilor, Victor Ponta a propus un act normativ, aprobat de Parlament, care nu ţine seama de acest principiu, ci operează cu principiul despăgubirilor la nivelul real, aşa cum prevedea vechea legislaţie. Acesta reprezintă unul dintre punctele pe care trebuia să le prezinte luni, 26 aprilie 2015, Victor Ponta la bilanţul guvernării sale şi nu minciunile şi realizările inexistente”, susține Gheorghe Ialomițianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.