Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD al Fondurilor Europene acuză Guvernul Orban: 'Simulează că semnează contracte de finanțare cu fonduri europene'

Inquam Photos/Octav Ganea
Roxana Minzatu vicepresedinte PSD

Fostul ministru de la Fondurile Europene, Roxana Mînzatu, acuză Guvernul Orban de faptul că a abandonat proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată.

Deputata susține că în loc să semneze contracte de finanțare cu fonduri europene, Guvernul nu face altceva decât să întârzie procesul, semnând o serie de protocoale de revizuire a documentelor.

„Sunt câteva luni de când Guvernul Orban simulează că semnează contracte de finanțare cu fonduri europene pentru rețelele de apă și canalizare ale operatorilor regionali din județe când, în realitate, semnează niște hârtii goale, niște protocoale de refacere a documentelor, etc.”, scrie aceasta pe Facebook.

Medicul lui Berlusconi face o dezvăluire uluitoare: Fostul premier italian ar fi murit dacă s-ar fi infectat în timpul crizei sanitare

Totodată, aceasta îi critică pe liberali pentru tăierea fondurilor europene alocate pentru sectorul apă – canal.

„A devenit clar că Guvernul Orban a abandonat sectorul apă-canal încă din momentul în care a tăiat sute de milioane de euro din alocarea de fonduri UE pentru apă-canal din Programul Operațional Infrastructură Mare.”

Acuzele se îndreaptă și către președinte pentru că a refuzat să numească un ministrul al mediului în 2019, iar acest lucru a pus piedici în calea demarării proiectului de apă-canal.

”Tonul anti - investiții apă/canal a fost dat din 2019 de însuși președintele țării care, știind clar cât rău face, a ținut blocate proiecte de apă-canal de peste 1 miliard de euro prin refuzul să neconstituțional de a numi un ministru al mediului, ministru a cărui semnătură era esențială în procesul de aprobare a finanțării proiectelor”, susține Mînzatu.

Fostul ministru a mai punctat și faptul că efortul adus de PSD, care negociat și alocat 2,7 miliarde euro, nu este de ajuns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.