Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD, avertisment cu privire la demersurile privind familia: Gest necesar pentru sănătatea societăţii româneşti, dar împotriva valului european

familie

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, joi, că demersurile referitoare la revizuirea Constituţiei în privinţa familiei reprezintă "un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societăţii româneşti", dar care "merge împotriva valului european". 

"Am ajuns la un moment care face diferenţa la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.(...) Trebuie să înţeleagă toţi românii că ceea ce facem în România, încercăm cu puterile noastre modeste, merge împotriva valului european. Ne place sau nu ne place, este o realitate. Faptul că sunt cu titlul de excepţie în state central şi est-europene, slavă Domnului, situaţii pozitive în care au existat referendumuri de acest tip, care au dat un rezultat pozitiv, este un bun exemplu, dar acestea sunt situaţii de excepţie", a spus Corlăţean, la Conferinţa internaţională "Referendumul pentru căsătorie. Perspective naţionale şi internaţionale", organizată de Coaliţia pentru Familie, scrie agerpres.ro

El a spus că acesta este un gest necesar care "merge împotriva valului".

Prima reacţie din guvern la decizia CCR de astăzi: 'Am speranţa că referendumul se va organiza foarte repede'


"Trebuie să fim conştienţi că ceea ce facem astăzi este un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societăţii româneşti, pentru viitorul copiilor noştri, dar merge împotriva valului. De aici, o serie de opoziţii politice foarte dure, începând cu preşedintele României şi oamenii săi din Parlament, nu toţi din opoziţie. Sunt oameni pe care îi respect şi cu care am fost împreună cu toţii în aceeaşi cauză pentru a promova acest proiect. Nu mai spun de segmente văzute sau nevăzute, poziţia ale ambasadelor şi ambasadorilor care îşi permit fie să dea telefoane pe la partide din opoziţie, fie să ceară audienţe pe la partidele din coaliţia de guvernare să ne spună ce trebuie să facem, cum este bine să nu facem. Aceasta este realitatea în care trăim în clipa de faţă", a subliniat Corlăţean. 

El a apreciat că preşedintele Iohannis nu are dreptul constituţional să se împotrivească organizării referendumului. 

"Deci, miza pe care o avem este o miză foarte serioasă, este o miză democratică. A organiza un referendum la solicitarea a 3 milioane de cetăţeni este o miză pentru respectarea regulilor democratice şi constituţionale şi tu, preşedinte al României, şi toţi ceilalţi care ţin de domnia sa, nu ai dreptul constituţional să te împotriveşti organizării referendumului, care este un exerciţiu democratic solicitat de cele 3 milioane de cetăţeni. Şi 5 oameni dacă cer ceva trebuie să fii atent. (...) Este şi o miză mai profundă care ţine de libertăţile noastre. Avem dreptul să credem în ceva? Sau numai ceilalţi, o minoritate, au dreptul să creadă în lucrurile lor, numai ceilalţi au dreptul să impune unei majorităţi adoptarea unui nou set de valori între ghilimele? (...) Noi, care credem în Dumnezeu, ştim că este şi o miză spirituală", a mai afirmat Titus Corlăţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.