Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ofițer SRI, semnal către Klaus Iohannis: Trebuie să dea explicații despre retrocedări

iohannis dna

Într-o postare pe blogul personal referitoare la scandalurile privind retrocedările, fostul ofițer SRI, senatorul PSD Prahova Daniel Savu, afirmă vineri că preşedintele Klaus Iohannis este 'primul dator' să dea explicaţii referitoare la această stare de fapt.

Savu notează că 'mafia retrocedărilor' a fost descoperită cu o întârziere de zece ani, dar şi că opinia publică află 'secvenţe' din sistemul de fraudare, fără a avea o imagine de ansamblu asupra situaţiei.

Citeşte şi: Veste PROASTĂ înainte de sărbători: Leul e în cădere liberă

' Nu avem niciodată imaginea de ansamblu, nu ştim cine a închis ochii pentru ca frauda să existe, cine a tolerat întregul sistem, cine a beneficiat de pe urma lui, cum ar fi putut fi prevenit fenomenul şi de ce nu a fost. Nimeni nu explică dacă vom putea să recuperăm banii furaţi din retrocedări şi mai ales când, de ce ne ocupăm de jafuri de o asemenea amploare cu o întârziere de 10 ani, culmea, ca şi cum ar fi un titlu de glorie', scrie Daniel Savu.

În context, el afirmă că şeful statului este dator să justifice această stare de fapt.

Citeşte şi: Lovitură dură pentru Mircea Băsescu: DNA cere pedeapsa maximă / UPDATE

'Preşedintele Iohannis este primul dator să justifice această stare de fapt. Dacă în urmă cu un an şi-ar fi asumat să distrugă din temelii sistemul creat de Traian Băsescu, cel care a permis ca jaful să devină generalizat, atunci poate am fi avut o altă situaţie, mult mai clară, cu responsabilităţi mai bine conturate. Klaus Iohannis nu a schimbat însă nimic, ba chiar a preluat un mecanism ce a acoperit lucrurile timp de 10 ani, pentru ca acum să ne uimească cu descoperirea că, practic, s-a mai furat o ţară', susţine parlamentarul PSD Prahova.

Citeşte şi: Combina şpaga cu plăcerea: Judecătoarea lui Borcea, mărturisiri incredibile în instanţă

Totodată, el face referire şi la dosarele deschise de DNA pe speţe referitoare la retrocedări ilegale, punctând că, în ciuda valului de arestări, problemele esenţiale rămân în continuare fără răspuns.

'Piedestalul creat astfel pentru statuia DNA devine tot mai şubred. În ciuda valului de arestări care, iată, nu toate rezistă în faţa instanţelor, deşi avem de-a face cu fapte despre care s-a ştiut şi ar fi putut fi mai bine instrumentate, problemele esenţiale - cine a permis ca jaful să ia amploare şi de ce instituţiile statului nu au făcut nimic până acum - rămân în continuare fără răspuns', mai spune Daniel Savu.

Citeşte şi: Ziarist condamnat pentru defăimarea premierului turc, 'refugiat' în Bucureşti / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.