Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost polițist din Buzău, cercetat penal, după ce a instigat pe Facebook: 'Va răbufni ca la răscoală, vor fi atacate instituţii, magazine, farmacii...'

112 politia politie

Un fost poliţist din Buzău, ieşit la pensie anul trecut, este cercetat penal pentru instigare publică, după ce a postat pe contul său de Facebook un mesaj care, potrivit autorităţilor, făcea afirmaţii categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităţilor, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetăţenilor, anunță news.ro.

”În urma verificărilor, poliţiştii au identificat şi depistat cetăţeanul, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie. Mesajul accentua gravitatea situaţiei generate de virusul COVID-19, făcând afirmaţii categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităţilor, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetăţenilor. Postarea inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informaţiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmaţii, erau supoziţii ale sale, prezentate sub forma unei certe realităţi”, a transmsi, joi, IPJ Buzău.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

Mesajul la care fac referire poliţiştii vorbea despre ”o stare rău venită aproape de Război”.

„Fraţilor, e groasă rău, nu glumesc! Din experienţa mea, este o stare rău venită aproape de Război! Din ce vedem zilnic în mass-media e f grav!! Populaţia este momentan confuză, dar va răbufni ca la răscoală, vor fi atacate instituţii, magazine, farmacii... panică la tot pasul”, scria poliţistul pensionar, în mesajul postat pe contul său de Facebook.

El este cercetat pentru instigare publică. În urma declanşării anchetei, fostul poliţist şi-a închis contul de Facebook.

Citește și: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.