Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost președinte PSD: Limitarea influenței DNA, un lucru periculos

puterea.ro
dna sri

Situaţia de la Ministerul Public trebuie analizată, fără a transforma acest lucru într-un război politic, ce ar putea genera un alt uriaş scandal diplomatic internaţional pentru România, a declarat la RFI fostul ministru de Externe Mircea Geoană.

Vezi şi: Bătălie pentru putere în USR. Cum se pregăteşte Cioloş să dea o nouă ţeapă. Planul fostului premier

Vezi şi: SURSE - Transferuri masive în Parlament: Tăriceanu racolează de la PNL

Mircea Geoană consideră că evaluările anunţate de ministrul Justiţiei sunt fireşti, dar că trebuie să existe unele limite: "Atâta vreme cât există proceduri şi rânduială, nu cred că este absolut deloc nefiresc ca o situaţie complicată să fie analizată cu obiectivitate şi pe bază de proceduri, eu sunt convins că există proceduri pentru astfel de situaţii. Dacă în schimb, acest subiect redevine un subiect politic, redevine un subiect care redeschide deja o uriaşă rană şi un uriaş potenţial de scandal politic nesfârşit, atunci evident că trebuie să fim mult mai rezervaţi."

În opinia fostului senator, “dacă există lucruri care au fost făcute greşit, ele trebuie analizate, pentru că şi fetişizarea DNA-ului sau a SRI-ului sau a procurorilor sau a judecătorilor nu este un lucru sănătos, o democraţie funcţionează cu elemente de control reciproc asupra puterilor, dar dacă există o tentaţie de a limita influenţa şi acţiunea anticorupţie a acestor instituţii, pe motive politice, acest lucru nu trebuie acceptat, este periculos”.

Mircea Geoană e de părere că “a lăsa un astfel de subiect neanalizat, neverificat cu obiectivitate şi pe bază de proceduri existente ar fi o greşeală, pentru că ar fi un îndemn la alte situaţii de acest gen. A abuza de o astfel de situaţie pentru a realiza un obiectiv politic este de asemenea o greşeală. Eu sper ca lumea să aibă înţelepciunea să corecteze o situaţie, fără a transforma acest lucru într-un alt război politic, într-o altă demonstraţie de masă în Piaţa Victoriei şi într-un alt uriaş scandal diplomatic internaţional pentru România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.