Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost Premier al Republicii Moldova: Cei care au furat miliardul de dolari se află acum în Parlament

tv8.md
furt miliard moldova

Potrivit lui Ion Chicu, fost premier al Republicii Moldova, banii au fost scoși din republică abia după ce Guvernul a acoperit gaura creată în cele trei bănci (n. r. – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank) cu banii de la Banca Națională a Moldovei (BNM) și nu putea avea loc fără susținerea Guvernului de atunci, care a votat acele garanții financiare, scrie știri.md

„Este o eroare ce se crede. Miliardul nu s-a furat înainte de emiterea deciziilor Guvernului pentru oferirea garanțiilor. Miliardul s-a furat după! Atunci când s-au asigurat ca Guvernul va lua bani de la BNM și va acoperi gaura pe depozitele persoanelor fizice.

Ei s-au asigurat că oamenii nu o să iasă cu furcile să îi scoată din birouri. Au acoperit gaura cu banii de la BNM, după care au furat”, a spus Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru unimedia.md.

Președintele PDCM a adăugat că banii vor fi recuperați atunci când în Parlament nu vor mai fi acei care au participat la acest furt.

„Trebuie de văzut cine au fost membrii Guvernului de atunci. Ei încă sunt în Parlament și nu doar din fracțiunea ceea despre care am vorbit (n.r. – a Partidului „Șor”).

Mai este unul care era consultantul domnului Filat și spunea că totul este bine la Banca de Economii, dar care acum este foarte vocal în Parlament, este „om bun””, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.