Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost premier explică în ce condiţii ar fi viabilă naţionalizarea Lukoil

stolojan

Rafinăria de la Ploieşti s-ar transforma peste noapte într-o gaură neagră a economiei româneşti, dacă Lukoil pleacă din România  spune  europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. Compania rusă ar urma să decidă vineri dacă pleacă sau nu din România.

Întrebat, la RFI, dacă se aşteaptă ca Lukoil să plece, Theodor Stolojan a precizat: "Eu sper să nu facă acest lucru, pentru că dacă ar face acest lucru, situaţia rafinăriei ar deveni extrem de grea, s-ar transforma peste noapte într-o gaură neagră a economiei româneşti, în care cineva, dacă doreşte s-o menţină cât de cât oprită totuşi în stare de a mai porni, trebuie să o subvenţioneze".

În opinia fostului prim-ministru, "soluţia cu naţionalizarea ar fi o soluţie viabilă, dacă în aceeaşi zi cu naţionalizarea, Guvernul României ar dispune de un producător de ţiţei, capabil să aducă ţiţei în România şi să alimenteze această rafinărie, pentru că specificul oricărei rafinării este fluxul continuu, ea nu este ca un mall, pe care îl opreşti la 10 seara şi îi dai drumul la ora 9 dimineaţa. Ea are un flux continuu, numai în aceste condiţii poate să fie viabilă".

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat joi drept inadmisibilă presiunea făcută de reprezentantul companiei Lukoil şi a cerut Guvernului ca dacă vineri compania rusă nu reia producţia, să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti.

Guvernul analizează problema securităţii energetice cu instituţiile statului şi va lua toate măsurile în acest sens, dar singura ţară din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene care a recurs la procedura naţionalizării este Ungaria, a declarat premierul Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.