Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost premier moldovean: 'Trebuie să împiedicăm unirea cu România! Intenționăm să împiedicăm lichidarea Republicii Moldova ca stat'

stiripesurse.md
Vasile Tarlev

Republica Moldova trebuie să mențină neutralitatea, să rezolve disputele cu Transnistria și Găgăuzia pentru a păstra statalitatea și pentru a împiedica unirea cu România, spre care unele partide și politicienii conduc republica, a declarat corespondentului TASS președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Republica Moldova, fostul premier Vasile Tarlev, cu ocazia înregistrării partidului "Viitorul Moldovei", pe care îl conduce, la Agenția Servicii Publice a republicii, informează Rador Radio România.

"Partidul nostru se pronunţă pentru păstrarea și dezvoltarea statului moldovenesc, a identității moldovenești, şi intenționăm să împiedicăm lichidarea Republicii Moldova ca stat, deși mulți dintre politicienii noștri, care au crezut în dulcele promisiuni ale actualului guvern, sunt gata să fie de acord cu acest lucru astăzi" - a spus Tarlev, care a condus Guvernul moldovenesc din 2001 până în 2008. Potrivit afirmaţiilor acestuia, partidul va insista pe menținerea statutului neutru prevăzut de constituție, întrucât intrarea țării în blocul militar "va duce la distrugerea Republicii Moldova".

"Nu suntem împotriva Uniunii Europene, nu suntem împotriva Uniunii Economice Eurasiatice, suntem pentru Republica Moldova, care ar trebui să fie acolo unde este interesul ei național" - a spus politicianul. "Vom lupta pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Nu vrem să fim în statul altcuiva, vrem să trăim în propria noastră țară, să fim stăpâni în propria noastră casă" - a subliniat fostul premier. Acesta consideră că principalele sarcini sunt "rezolvarea pașnică a problemei Transnistriei, relațiile cu care s-au tensionat în ultima perioadă, și eliminarea tuturor barierelor artificiale, trecerea la dialogul respectuos reciproc și cooperarea în relațiile cu Autonomia Găgăuză".

Vasile Tarlev a numit reformele impuse țării de către președintele Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate, de guvernământ, ca fiind distructive. Potrivit afirmaţiilor fostului premier, reprezentanții mediului de afaceri incluși în partidul său vor prezenta, în curând, un pachet de măsuri pentru a scoate țara din criza profundă. Acestea acoperă sfere precum economia, sfera socială, educația și securitatea. "Nu avem nevoie de reforme distructive impuse în economie, avem nevoie de reforme eficiente pentru Republica Moldova și de formarea producătorilor autohtoni. Sectorul real trebuie să înceapă să funcționeze urgent și eficient. Iar aceasta înseamnă crearea de noi locuri de muncă bine plătite, întoarcerea tineretului în țară și prosperitatea țării" - a adăugat el.

Tarlev conduce Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Republica Moldova, precum și Consiliul Congresului Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor. Acestea unesc oamenii de afaceri din republică și din multe alte țări

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.