Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost președinte al Curții Constituționale îi atenționează pe socialiștii moldoveni care nu recunosc legea care interzice Z și V: Vor răspunde în fața legii

www.adevarul.ro
Alexandru Tănase

Fostul președinte al Curții Constituționale (CCM), Alexandru Tănase, vine cu unele clarificări privind „nerecunoașterea” de către PSRM a legii ce interzice utilizarea simbolurilor de război folosite de Rusia în Ucraina – panglica Sfântului Gheorghe și literele „Z” și „V” – și afirmă că acest lucru nu ispășește de pedeapsa de a fi trași la răspundere.

Tănase precizează că oricine este în drept să nu recunoască o lege anumită, însă trebuie să-și asume consecințele atunci când o va încălca cu bună-știință, transmite realitatea.md.

„Opinia publică vuiește: socialiștii nu recunosc legea ce interzice panglica Sfântului Gheorghe. Ei și ce dacă nu recunosc? Este necesar ca o persoana să recunoască explicit prevederile unei legi, ca aceasta să producă efecte? Desigur că nu.

Astfel, fiecare cu alegerea sa: pe de o parte, contravenientul alege să încalce legea, fiind conștient că o încalcă, acceptând astfel consecințele acestei încălcări, iar pe cealaltă parte, instituțiile statului trebuie să documenteze fiecare caz și să le trimită amenzile pentru contravenții prin poștă.

Cei care le vor achita au scăpat, iar cei care nu le vor achita vor intra în sistemul de executare silită, cu toate consecințele și costurile respective”, spune Tănase.

Amintim că, după ce ieri, 14 aprilie, deputații PAS au aprobat în lectură finală legea ce interzice simbolurile războiului din Ucraina în Republica Moldova, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe, socialiștii au declarat că nu recunosc această lege și nu o vor respecta. Mai mult decât atât, PSRM îndeamnă și susținătorii săi să nu respecte prevederile legale.

Precizăm că, potrivit legii, persoanele fizice care nu vor respecta prevederile legale riscă o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.