Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost preşedinte: România are nevoie de 'o revolutie morala'

emil constantinescu

Fostul presedinte Emil Constantinescu afirma ca România are nevoie de 'o revolutie morala' si ca este de apreciat faptul ca 'societatea se curata' si ca încep sa fie judecati si tortionarii regimului comunist.

'Ceea ce avem nevoie acum este o revolutie morala. România nu poate fi reprezentata numai de catre cei care arata partea întunecata. Este bine ca societatea se curata. Este bine ca încep sa fie judecati si tortionarii si cei care în perioada tranzitiei postcomuniste au furat. În acelasi timp, societatea are nevoie de idealuri si de repere', a declarat acesta, joi, la Senat.

În contextul adoptarii de catre Parlament a proiectului de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice în perioada regimului comunist, Emil Constantinescu a punctat faptul ca oamenii politici au reusit sa gaseasca 'unanimitatea'.

'Este vorba despre demnitatea României si despre cei care au reprezentat aceasta demnitate a României în momentele, probabil, cele mai grele ale istoriei neamului nostru. (...) Remarc unanimitatea (în adoptarea proiectului amintit - n.r.). Este important sa gasim în aceasta societate dezbinata si lucruri care pot sa ne uneasca si, daca ceea ce ne uneste este acest gând nobil de recunostinta pentru cei care au aparat demnitatea si onoarea poporului român, atunci este chiar un lucru minunat', a mai spus acesta.

Proiectul de lege, adoptat miercuri de Camera Deputatilor, prevede, printre altele, acordarea unei indemnizatii în valoare de 400 lei lunar pentru fiecare an de detentie persoanelor care au intrat categoria detinutilor politici, deportatilor, stramutatilor în perioada regimului comunist.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.