Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost prim-ministru al Moldovei, unionistul Vlad Filat este încrezător în actuala guvernare de la Chișinău: Acest bulgăre de zăpadă este în mișcare

vlad filat

Vlad Filat, care a deținut de două ori funcția de prim-ministru al R.Moldova în perioada guvernării forțelor democratice, și și-a ispășit pedeapsa pentru trafic de influență, pune mare speranță în actuala guvernare deși nu ezită să lanseze critici la adresa acesteia. Filat consideră că obținerea statutului de țară candidat la aderare la UE nu este meritul actualei guvernări, iar adevăratele beneficii pentru cetățenii R.Moldova au adus Acordul de Asociere la UE, liberalizarea vizelor și Acordul de Liber Schimb Aprofundat cu UE, conform deschide.md.

Vlad Filat speră că cetățenii din Republica Moldova să trăiască mai bine

„Eu tare sper că atât doamna președintă Maia Sandu cât și prim-ministrul Dorin Recean vor face ceea ce trebuie să facă ca la sfârșit de mandat, oamenii din această țară să trăiască mai bine”, a opinat Vlad Filat, care a comparat activitatea actualei guvernări cu efectul bulgărelui de zăpadă.

„Acest bulgăre de zăpadă este în mișcare, viteza este destul de mare și va fi foarte greu de oprit, pornind de la așteptări, multiple probleme care nu au fost rezolvate la timp, rapid și acum acestea generează foarte multe dificultăți”, a spus Vlad Filat în emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Vlad Filat așteaptă trei luni de activitate al noului premier de la Chișinău pentru a putea să-și exprime o opinie despre acesta

Cu referire la actualul prim-ministru Dorin Recean, care a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne în mandatul de premier al lui Vlad Filat, Filat declară că se va expune despre Guvernul Recean după trei luni de activitate.

„Ceea ce ține de dl Recean, mă voi expune după trei luni de activitate, ceea ce este absolut corect. Să lăsăm timpul și faptele să vorbească decît analizele acestea simpliste”, a spus Filat.

Politicianul s-a dat cu părerea doar despre calitățile premierului Dorin Recean, ținând să sublinieze și care ar fi neajunsurile.

„Este bine organizat, are capacitate de muncă, în jurul lui sunt practic toți cei care au fost în guvern când am activat și eu. Acum partea negativă ține de relația lui Recean cu partidul, nu este reprezentantul partidului. Recean este un prim-ministru tehnic, tehnocart așa cum se spune acum. Deși în practica internațională liderul partidului care câștigă alegerile își asumă conducerea Guvernului, ceea ce este absolut corect. Să vedem cum vor reuși să coordoneze această activitate. De fapt, este un guvern precedent cu foarte puține ajustări”, a opinat Vlad Filat.

Vlad Filat se declară drept susținător al ideii unioniste

Cu referire la războiul din Ucraina, Filat consideră că acesta nu va înceta odată cu oprirea ostilităților militare. Vlad Filat se declară drept susținător al ideii unioniste, opinând că a fost o informare insuficientă despre legătura istorică a R.Moldova cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.