Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost şef ANAF, acuzaţii grave la adresa Guvernului: 'S-a creat o adevărată rețea de firme favorite care alimentează aceste achiziții publice dubioase'

orban container

După ce DNA l-a plasat sub control judiciar pe directorul Unifarm, acuzându-l de practici ilegale în achiziţiile de materiale sanitare, fostul preşedinte ANAF Gelu Diaconu afirmă că Guvernul a creat un mecanism prin care a direcţionat sute de milioane de euro către firme favorite. Gelu Diaconu sugerează că însuşi premierul Orban ar fi implicat în aceste practici în timpul pandemiei.

"Ticăloșii neamului

Profitând de necazul pandemiei, o mână de șacali aflați la guvernare sau la conducerea primăriilor/consiliilor județene au dijmuit cu nesimțire banul public.

După cum știți, DNA are în lucru mai multe dosare privind achiziții publice de materiale sanitare anti-Covid. Jurnaliștii de investigații își făcuseră deja datoria, semnalând importuri neconforme calitativ și la prețuri astronomice prin rețele de firme fantomă/interlope. S-au acordat până și scutiri de taxe cu răstălmăcirea unei directive europene.

Mulți dintre cei care vedeau ce se întâmpla, mai ales prin vama Otopeni, îmi spuneau că buboiul se va sparge.

S-au cheltuit sute de milioane de euro (da, ați citit corect!) cu astfel de operațiuni dubioase.

S-a creat o adevărată rețea de firme favorite care alimentează aceste achiziții publice dubioase.

Pe 26 martie, însuși premierul Ludovic Orban verifica la terminalul de mărfuri Otopeni ca lucrurile să meargă bine (vezi foto).

Prietenii știu de ce!", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marți, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.