Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost senator celebru,în RĂZBOI cu justiţia: Vrea să demonstreze că a făcut puşcărie degeaba/DOCUMENT

inchisoare puscarie gratii

Un fost senator celebru e într-un război total cu Justiţia. Acesta vrea să demonstreze că a ajuns în puşcărie pe nedrept. Sorin Roşca Stănescu a făcut recurs în casaţie la ICCJ în dosarul "Rompetrol". Avocaţii jurnalistului spun că au găsit nouă greşeli majore în procesul lui SRS. Cea mai mare ar fi că acesta a fost judecat la Curtea de Apel Bucureşti, deşi ar fi trebuit ca totul să se întâmple la ICCJ.

VEZI RECURSUL AICI

Pentru incalcarea drepturilor unui senator, Curtea de la Strasbourg a declarat admisibila plangerea lui Sorin Rosca Stanescu. Recursul în Casaţie se va judeca marţi la ICCJ la aproape un an si zece luni dupa ce SRS si-a executat pedeapsa. Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat in celebrul proces Rompetrol la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru utilizare de informatii privilegiate pe piata bursiera si participarea cu acest prilej la un grup criminal organizat, conform luju.ro.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

SRS sustine ca nu a avut legaturi cu nici o alta persoana din grupul criminal si ca a facut cunostinta abia in penitenciar cu cetateanul mentionat in rechizitoriu. Sorin Roşca Stănescu a avut mai multe probleme la proces. Nu i s-a permis sa-si exercite dreptul la ultimul cuvant, a solicitat recuzarea magistratului care era si Presedintele Tribunalului, i s-a respins cererea si a fost amendat. Apoi, acelasi Presedinte al Tribunalului Bucuresti, in sentinta pronuntata, l-a achitat pe SRS, argumentand ca acesta este total nevinovat la fel ca si ceilalti inculpati. Sorin Rosca Stanescu a actionat Statul Roman la CEDO, aratand ca in cazul sau au existat noua incalcari majore ale legii, iar plangerea sa a fost declarata admisibila, urmand sa fie judecata de judecatorii de la Strasbourg. În cazul în care SRS va câştiga, intreg dosarul Rompetrol se va rejudeca, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.