Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru PDCA, despre fata de 12 ani care a căzut de la etaj în Olt: I s-a interzis să meargă în familie

www.digi24.ro
femeie cazuta cu liftul

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan afirmă, luni, despre fata de 12 ani care a căzut de la etaj în Olt că i s-a interzis să meargă în familie. Bălan cere o anchetă de urgenţă a autorităţilor locale şi centrale, acuzând că ministrul Gabriela Firea şi directoarea DGASPC Olt nu au răspuns la telefon, potrivit news.ro.

”I s-a interzis să meargă în familie! Un copil abandonat din judeţul Olt s-a aruncat de la etajul 4 al centrului de copii. Situaţia copilului este critică. Desi e o situaţie critică - Gabriela Firea şi Directoarea DGASPC Olt nu au răspuns la telefon, iar preşedinta Autorităţii Elena Tudor este suspectată că este la petrecere. Este înspăimântător să vedem că instituţiile care ar trebui să asigure protecţia copiilor sunt inaccesibile sau evită responsabilitatea”, a scris, luni, pe Facebook, Vişinel Bălan, fost preşedinte al Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi şi fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Acesta cere autorităţilor locale şi naţionale ”să acţioneze rapid şi să acorde sprijinul necesar copilului şi tuturor copiilor abandonaţi din România”.

”Este inacceptabil să ne trezim că autorităţile responsabile pentru protecţia copiilor sunt inaccesibile sau nu preiau responsabilitatea pe care o au. În aceste momente dificile, trebuie să ne unim forţele şi să acţionăm împreună pentru a găsi soluţii care să îmbunătăţească sistemul de protecţie a copilului şi să prevină astfel de tragedii în viitor. Voi continua să cer transparenţă şi responsabilitate din partea instituţiilor şi să ne asigurăm că toţi copiii sunt protejaţi şi îngrijiţi aşa cum merită”, a mai transmis Vişinel Bălan.

Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă după ce o fată de 12 ani a căzut de la etajul unui bloc din Slatina, victima fiind transportată la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.