Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta lideră a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, a fost inculpată pentru noi presupuse infracţiuni

DW
Aung San Suu Kyi

Fosta lideră a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, deja urmărită pentru încălcarea unor obscure reguli comerciale şi sanitare, a fost inculpată luni pentru noi presupuse infracţiuni, în timp ce tensiunile rămân puternice în această ţară, la o zi după represiunea cea mai sângeroasă de după lovitura de stat, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Laureata Premiului Nobel pentru Pace este urmărită de acum şi pentru încălcarea unei legi privind telecomunicaţiile, precum şi pentru "incitare la turbulenţe publice", a declarat avocatul Nay Tu, membru al echipei sale de apărare, la finalul audierilor la care Aung San Suu Kyi a asistat prin videoconferinţă.

Ea era deja inculpată pentru import ilegal de talkies-walkies şi pentru nerespectarea restricţiilor legate de noul tip de coronavirus, motive extravagante potrivit observatorilor internaţionali.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Ţinută într-un loc secret după arestarea sa, Aung San Suu Kyi pare a fi "în stare bună de sănătate", a anunţat principalul său avocat Khin Maung Zaw, care o vedea pentru prima dată pe clienta sa prin videoconferinţă, nefiind autorizat să se întâlnească faţă în faţă cu ea.

Următoarea audiere este prevăzută pentru 15 martie.

Aceste noi inculpări intervin la o zi după o represiune extrem de sângeroasă. Cel puţin 18 persoane au fost ucise duminică, potrivit Naţiunilor Unite, care se bazează pe "informaţii credibile".

O mare parte din populaţie se opune militarilor şi cere reinstalarea guvernului condus de Aung Sang Su Kyi. Ea se bucură încă de un sprijin popular semnificativ după deceniile de arest la domiciliu ca disidentă - situaţie în care se găseşte din nou după puci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.