Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta preşedintă a Coreii de Sud REFUZĂ să depună mărturie în procesul moştenitorului Samsung

Park Geun-Hye, Lee Jae-Yong

Fosta preşedintă a Coreii de Sud Park Geun-Hye a refuzat din nou, miercuri, să depună mărturie în procesul pentru corupţie intentat moştenitorului Samsung, invocând motive de sănătate, relatează AFP, potrivit agerpres.

Este a doua oară în două săptămâni când cea care a fost destituită într-un răsunător scandal de corupţie refuză să răspundă la o citaţie a instanţei pentru a fi audiată în procesul lui Lee Jae-Yong, vicepreşedinte al Samsung Electronics.

O nord-coreeană, refugiată la Seul, a povestit la o televiziune din Phenian INFERNUL trăit în sudul capitalist - VIDEO

Nepotul fondatorului grupului a fost plasat în detenţie provizorie în februarie şi inculpat "pentru corupţie, abuz de bunuri sociale, ascundere de active şi sperjur".

El este acuzat că a plătit o mită de aproape 40 de milioane de dolari confidentei din umbră a preşedintei Park Geun-Hye, în schimbul unor favoruri politice. Alţi patru lideri sunt de asemenea judecaţi.

Avocaţii lui Park, judecată pentru corupţie într-un proces separat, declară că starea ei de sănătate a suferit din cauza detenţiei şi a unui ritm judiciar foarte intens, în timp ce ea trebuie să compară patru zile pe săptămână la audieri care uneori durează 10 ore.

"Am vizitat-o în această dimineaţă pe acuzată la centrul de detenţie din Seul pentru a veni să depună mărturie, dar ea a refuzat să onoreze convocarea, invocând din nou motive de sănătate", a declarat parchetul din Seul, citat de agenţia sud-coreeană Yonhap.

Surpriză de proporţii pentru separatiştii proruşi din Ucraina. Moscova şi-a anunţat poziţia oficială faţă de Malorusia

Marţi, judecătorul Kim Jin-Dong a spus că el speră să finalizeze în luna următoare procesul lui Lee, care neagă acuzaţiile.

Parchetul ar trebui să-şi reia rechizitoriul la 4 august, înainte de un verdict probabil două săptămâni mai târziu, a anunţat un purtător de cuvânt al tribunalului.

Scandalul este centrat în jurul lui Choi Soon-Sil, o prietenă de 40 de ani a lui Park, acuzată ca s-a folosit de influenţa sa pentru a sustrage aproape 70 de milioane de dolari de la diverse companii şi de amestec în treburile statului.

Preşedinta a fost destituită de Adunarea Naţională în decembrie, o decizie confirmată în martie de Curtea Constituţională.

Samsung s-ar fi arătat cel mai generos faţă de fundaţiile dubioase controlate de Choi, primind în schimb undă verde de la guvern pentru fuziunea controversată a două dintre unităţile sale, Cheil Industries şi C & T în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.