Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta soţie a miliardarului Jeff Bezos a donat 436 de milioane de dolari unui ONG care construieşte locuinţe pentru persoanele defavorizate

MacKenzie Scott

MacKenzie Scott, fosta soţie a miliardarului american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a făcut o donaţie de 436 de milioane de dolari în beneficiul ONG-ului Habitat for Humanity, care construieşte locuinţe pentru persoanele defavorizate, au anunţat marţi reprezentanţii acestei organizaţii, relatează AFP.

Habitat for Humanity a precizat că 25 de milioane de dolari vor fi alocaţi unor programe implementate de acest ONG la nivel naţional în Statele Unite pentru a le ajuta pe persoanele defavorizate să obţină o locuinţă decentă, iar suma de 411 de milioane de dolari va fi împărţită celor 84 de filiale pe care organizaţia le deţine în diverse ţări, potrivit Agerpres.

Donaţia va fi folosită şi pentru a susţine activitatea ONG-ului pe plan internaţional, mai ales pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni care şi-au părăsit ţara după invazia declanşată de către Rusia.

"Graţie acestei donaţii, Habitat for Humanity are o poziţie bună pentru a susţine în mod eficient schimbările sistemice şi societale necesare pentru a îmbunătăţi accesul echitabil la o locuinţă la preţuri abordabile", a declarat preşedintele acestui ONG, Jonathan Reckford, într-un comunicat.

MacKenzie Scott, a cărei avere a fost estimată la 49,3 miliarde de dolari de revista Forbes, s-a angajat să doneze cel puţin jumătate din activele sale în beneficiul unor asociaţii de caritate.

Ea a făcut deja publice donaţiile în beneficiul mai multor organizaţii care activează în domenii variate (bănci alimentare, servicii financiare şi de creditare a comunităţilor defavorizate, grupuri juridice care luptă împotriva discriminărilor).

O mare parte din averea deţinută de MacKenzie Scott, în vârstă de 51 de ani, provine din beneficiile financiare obţinute în urma divorţului de Jeff Bezos, finalizat în iulie 2019 şi care i-a permis să obţină în epocă echivalentul sumei de 38 de miliarde de dolari în acţiuni ale grupului Amazon.

De atunci, valoarea acelor acţiuni a crescut considerabil odată cu avântul înregistrat de gigantul comerţului online pe Wall Street.

În decembrie 2021, MacKenzie Scott, care este şi scriitoare, a anunţat într-un mesaj pe blogul ei că nu va mai preciza sumele pe care le donează, preferând să lase beneficiarilor dreptul de a face, dacă doresc, astfel de anunţuri.

Săptămâna trecută, o asociaţie a tinerilor americani, Boys and Girls Clubs of America, a anunţat că a primit o donaţie de 281 de milioane de dolari de la MacKenzie Scott.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.