Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta soţie şi complice a pedofilului şi criminalului belgian Marc Dutroux va fi eliberată vineri

Newsbug.org
scena crimei crima police

Michelle Martin, fosta soţie şi complice a pedofilului şi criminalului belgian Marc Dutroux, va fi eliberată fără niciun fel de restricţii vineri, după cum a anunţat justiţia belgiană familiile victimelor, transmite EFE.

''Continuă să fie greu (...), mai ales într-o zi precum cea de azi. Au trecut atâţia ani de când An ne-a fost smulsă din vieţile noastre, într-o zi de 23 august. Este cu atât mai greu când primim o scrisoare de la Ministerul Justiţiei prin care suntem informaţi că s-au ridicat toate restricţiile privind libertatea condiţionată a lui Michelle Martin'', a scris tatăl uneia dintre victime, Paul Marchal, pe pagina sa de Facebook.

Michelle Martin, în prezent în vârstă de 62 de ani, a fost condamnată în 2004 la 30 de ani de închisoare de un tribunal din Arlon (Belgia) pentru complicitate la delictele comise de fostul ei soţ, care a primit la rândul lui o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pentru sechestrare, viol şi omucidere, potrivit Agerpres.

Închisă din 1996, Michel a beneficiat deja de o eliberare anticipată condiţionată, în august 2012, când s-a retras la mănăstire cu scopul de a începe o nouă viaţă. Zece ani mai târziu, urmează să fie înlăturate toate restricţiile care i-au fost impuse şi care se refereau în principal la obligativitatea de a accepta consiliere psihologică, interdicţia de a face declaraţii presei sau de a lua legătura cu prietenii sau rudele victimelor, scrie site-ul VRT.be.

''Cazul Dutroux'' a ajuns pe prima pagină a ziarelor la 13 august 1996, când pedofilul, soţia acestuia şi un alt complice au fost prinşi de poliţie. Două zile mai târziu, erau eliberate fetiţele Sabine Dardenne şi Laetitia Delhez, pe care Dutroux le ţinea sechestrate în pivniţa casei sale.

La scurt timp, anchetatorii au descoperit cadavrele a patru victime, Julie şi Melissa (ambele în vârstă de opt ani) şi An şi Eefje (de 17 şi respectiv 19 ani), îngropate de Dutroux, care le violase în repetate rânduri şi le lăsase să moară de foame.

Michel Lelievre, celălalt complice al lui Dutroux, a fost eliberat din închisoare în 2019, în timp ce Dutroux însuşi va rămâne cel mai probabil în închisoare până la sfârşitul zilelor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.