Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foști colaboratori FBI sau DEA, implicați în asasinarea președintelui din Haiti: DEA a recunoscut

mercenari

Mai mulți dintre bărbații implicați în operațiunea de lichidare a președintelui din Haiti au lucrat anterior ca informatori ai forțelor speciale din SUA, potrivit unor surse din anchetă consultate de CNN, în timp ce anchetatorii americani se confruntă cu un număr tot mai mare de legături din Florida cu presupusa echipă de asasini, arată CNN.

DEA a recunoscut

Cel puțin unul dintre bărbații arestați de autoritățile haitiene a lucrat anterior ca informator pentru Administrația SUA pentru Controlul Drogurilor, a declarat DEA într-un comunicat ca răspuns la CNN. "Uneori, unul dintre suspecții la asasinarea președintelui haitian Jovenel Moïse a fost o sursă confidențială pentru DEA", a declarat DEA într-un comunicat. "După asasinarea președintelui Moïse, suspectul a contactat contactele sale la DEA. Un oficial al DEA repartizat în Haiti a cerut suspectului să se predea autorităților locale și, împreună cu un oficial al Departamentului de Stat al SUA, a furnizat informații guvernului haitian că a asistat la predarea și arestarea suspectului și a altei persoane ", a declarat DEA. DEA a declarat că este la curent cu rapoartele conform cărora unii asasini au strigat „DEA” în momentul atacului lor. DEA a declarat în declarația sa că niciunul dintre atacatori nu opera în numele agenției.

Unii erau informatori FBI

Alții aveau, de asemenea, legături cu SUA, inclusiv lucrând ca informatori pentru FBI, au spus surse bine informate pentru CNN cu privire la această chestiune. FBI a spus ca răspuns la solicitarea CNN că nu comentează, cu excepția faptului când spune că folosește „surse legale pentru a colecta informații” ca parte a investigațiilor sale.

Operațiune de amploare

Președintele din Haiti Moise a fost ucis miercuri într-o operațiune despre care autoritățile haitiene spun că au implicat cel puțin 28 de persoane, mulți dintre ei mercenari columbieni angajați prin intermediul unei companii de securitate din Florida. Autoritățile au anunțat luni arestarea unui suspect despre care spun că ar fi orchestrat asasinatul. Christian Emmanuel Sanon, în vârstă de 63 de ani, a intrat în țară cu un avion privat în iunie, a declarat șeful poliției Leon Charles în cadrul unei conferințe de presă.

Legăturile cu o firmă din Florida

Autoritățile haitiene spun că Sanon a angajat CTU Security, cu sediul în Florida, despre care pretindeau că ar fi recrutat bărbați inițial pentru a asigura securitatea lui Sanon, deși misiunea lor pare să se fi schimbat ulterior.

Nu este clar că bărbații care au lucrat ca informatori ai forțelor de speciale din SUA au participat în mod conștient la complotul de asasinare sau au fost conștienți de misiune, au spus oamenii informați cu privire la acest subiect.

CNN nu a mai putut contacta pe Sanon sau reprezentanții săi pentru comentarii de la arestarea sa.

Autoritățile haitiene au furnizat detalii limitate cu privire la anchetă, dar numărul tot mai mare de conexiuni din Florida la complot pare să înfățișeze o operațiune cel puțin parțială gândită în Statele Unite.

Acest lucru ar putea crește probabilitatea ca Departamentul de Justiție al SUA să poată acuza orice participanți americani la complot. Autoritățile haitiene au declarat că trei cetățeni americani sunt arestați pentru implicarea lor în asasinat.

Vezi și: Planul suspecţilor în cazul asasinării preşedintelui haitian era să îl aresteze pe Moise, nu să-l ucidă, conform declarațiilor acestora .

Foto: caracter ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.