Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foști parlamentari contraatacă: Pensiile de serviciu ale aleșilor ajung pe masa CCR

Radu Pop
Twitter
punctul de pensie

Pe masa judecătorilor CCR va ajunge Legea pensiilor de serviciu ale parlamentarilor ca urmare a excepției invocate în instanță de avocatul Mocanu Viorel pentru un număr mare de foști parlamentari.

CCR a tranșat deja Legea pensiilor speciale ale magistraților în mod favorabil beneficiarilor. Pe lângă modificările Legii nr. 303/2004 ce au fost întoarse în Parlament, CCR a mai constatat nelegalitatea Legii nr. 7/2021 prin Decizia nr. 261/2022, Lege prin care la fel s-a încercat a fi ,,tăiate indemnizațiile pentru limită de vârstă ale foștilor parlamentari”.

Astfel, în esență s-a invocat, pe baza precedentei Decizii, a avizului Consiliului Legislativ, următoarele:

,,Reclamanții au declarat că invocă excepția de neconstituționalitate a legii nr. 192/2023 învederând că această lege încalcă prevederile art. 1 alin. 3), 4) și 5), art. 15 alin. 2, art. 16, art. 44, art. 64, art. 69 alin. 2), art. 79 și art. 147 alin. 4) din Constituția României și dezvoltând pe larg argumente în acest sens”.

Instanța a trimis la CCR cererea prin care reclamanții au invocat excepția de neconstituționalitate, cerere care cuprinde și argumentele în justificarea excepției, precum și o copie conform cu originalul a punctului de vedere scris depus la dosar de către pârâți cu rivire la excepția de neconstituționalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.