Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul adjunct al lui Iordache se cere la pensie după audierea la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Constantin Sima

Procurorul Constantin Sima de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) eliberarea din funcţie prin pensionare.

Cererea de pensionare a lui Sima, care în prezent ocupă funcţia de şef serviciu în cadrul PÎCCJ, va fi analizată de Plenul CSM în şedinţa din 28 februarie, conform ordinii de zi care a fost publicată vineri pe site-ul instituţiei.

Vezi şi: Specialiştii CSM au găsit cinci probleme în noul proiect de graţiere/ DOCUMENT

Vezi şi: Cine ar putea fi noul purtător de cuvânt al Guvernului (surse)

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a decis, pe 3 februarie, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr. 

Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a celor doi procurori, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea legislaţiei penale şi graţierea. 

Constantin Sima fusese numit secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe 17 ianuarie, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. 

Printre magistraţii ale căror cereri de eliberare din funcţie prin pensionare vor fi discutate în şedinţa CSM din 28 februarie se mai numără procurorul DNA Elena Cristina Matieşescu, procurorul DIICOT Mariana Daniela Ghimbăşanu, precum şi judecătorii Doina Duican, Iuliana Rîciu şi Octavia Spineanu Matei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.