Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul agent de pază din Filipine care a luat 30 de ostatici într-un centru comercial s-a predat poliţiei

gratii

Un fost agent de securitate care a luat luni cel puţin 30 de persoane ostatice într-un centru comercial din Manila, rănind una dintre ele prin împuşcare, s-a predat fără a comite alte violenţe poliţiei filipineze la sfârşitul zilei, în prezenţa jurnaliştilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul care a luat ostaticii a ieşit din centrul comercial, V-Mall, imobilizat de poliţişti puternic înarmaţi, şi a primit permisiunea să se adreseze pentru scurt timp jurnaliştilor. El s-a plâns că a fost prost tratat de angajatorii săi.

Ostaticii au fost conduşi în afara clădirii, dar poliţia nu a făcut public numărul lor exact şi nici dacă printre ei se află şi răniţi.

Bărbatul este un fost angajat nemulţumit că a fost concediat, le-a spus anterior jurnaliştilor Francis Zamora, primarul din San Juan, districtul din Manila în care se află V-Mall.

El a deschis focul luni dimineaţă în centrul comercial, rănind un agent de securitate care a fost spitalizat şi se află în stare stabilă, potrivit lui Francis Zamora.

El s-a baricadat apoi împreună cu ostaticii, al căror număr a fost evaluat la circa 30 de autorităţi, într-un birou administrativ.

Citește și: După ce au golit rafturile, speriați de coronavirus, românii vor să dea marfa înapoi

Conducerea centrului comercial a confirmat "luarea de ostatici a unora dintre angajaţi de către un fost (...) agent de securitate" al companiei, fără a preciza numărul persoanelor reţinute.

Forţele de ordine au intervenit rapid după focurile de armă din V-Mall, ai cărui clienţi şi angajaţi au fost evacuaţi.

De-a lungul orelor, autorităţile au negociat cu autorul luării de ostatici pentru a-l convinge să se predea. Poliţia a fost în contact cu el prin staţii de emisie-recepţie şi bărbatul a cerut să i se permită să vorbească cu foştii săi colegi agenţi de pază şi cu media.

În cadrul unei conferinţă de presă organizate în cursul zilei de autorităţi, responsabilii companiei şi-au cerut scuze pentru că l-au supărat pe autorul luării de ostatici.

"Regret profund aceste deficienţe. Din cauza acestui lucru, voi demisiona din postul meu (...) pentru a se găsi o soluţie la problema în curs", a declarat unul dintre responsabili.

Centrele comerciale din Manila, unde se află restaurante, structuri medicale şi chiar biserici, sunt locuri cruciale în viaţa socială locală, iar V-Mall era foarte frecventat la momentul în care a început incidentul.

Manila a fost în august 2010 teatrul unei luări de ostatici care s-a terminat cu moartea a opt turişti din Hong-Kong. Un fost gradat al poliţiei din Filipine a deturnat un autobuz în apropiere de Parcul Rizal, un loc frecventat de turişti, pentru a-şi recăpăta locul de muncă. Poliţia a declanşat atunci un asalt în condiţii controversate, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.