Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ambasador american în Rusia știe de ce Joe Biden nu a vrut să facă o conferință de presă comună cu Vladimir Putin

putin biden putin

Fostul ambasador american în Rusia, Michael McFaul, spune că ”poate ghici” de ce preşedinţii american Joe Biden şi rus Vladimir Putin nu au susţinut o conferinţă de presă comună în urma summitului lor la Geneva, miercuri, relatează The Associated Press.

Ultima conferinţă de presă a lui Putin cu un preşedinte american - Donald Trump, la Heksinki, în 2018 - ”a fost teribilă pentru interesele naţionale ale Americii”, declară McFaul, care a fost ambasador la Moscova în perioada 2012-2014.

Conferinţa de presă comună de la Helsinki este considerată o ”victorie” a lui Putin, după ce Trump l-a susţinut pe liderul de Kremlin împotriva serviciilor americane de informaţii care-l acuză de amestec în alegerile prezidenţiale americane, scrie News.ro.

Casa Albă a refuzat o conferinţă de presă comună Biden-Putin în urma summitului de la Geneva, pentru a nu-l promova pe Putin, după ce Biden şi-a îndemnat aliaţii europeni să exercite presiuni asupra acestuia în numeroase dosare.

Putin şi Biden au susținut conferinţe de presă separate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.