Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul baron brăilean Bunea Stancu priveşte CU EMOŢIE spre ICCJ - Instanţa va decide dacă îl eliberează în dosarul cluburilor sportive

bunea stancu

Fostul baron de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu aşteaptă o decizie de la instanţa supremă care a analizat calea extraordinară de atac a recursului în casaţie introdusă de acesta după condamnarea definitivă din dosarul finanţării cluburilor sportive.

Citeşte şi: A venit vremea 'EVALUĂRII' - Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, este acuzat de o asociaţie că a folosit spaţiile Universităţii AIC în spectru politic

Instanţa a amânat, pentru marţi, decizia privind calea extraordinară de atac lui Gheorghe Bunea Stancu şi trebuie să stabilească dacă o respinge sau dacă o admite şi anulează decizia definitivă a Curţii de Apel Galaţi din iunie 2019.

La acel moment instanţa gălăţeană a defiinţat decizia Tribunalului Vrancea şi a majorat cu opt luni prima pedeapsă stabilită de Tribunalul Vrancea.

Citeşte şi: Gheorghe Bunea Stancu, condamnat cu executare într-un nou dosar

"Desfinţează sentinţa primei instanţe şi dispune rejudecarea

Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. b Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Galaţi împotriva sentinţei penale nr. 35 din 08.03.2019, pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1614/91/2015.

Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 35 din 08.03.2019 pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1614/91/2015 şi în rejudecare:

Majorează pedeapsa rezultantă stabilită în cauză în sarcina inculpatului Gheorghe Bunea Stancu de la 3 (trei) ani închisoare, la 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare (prin adăugarea unui spor de 8 luni închisoare). Menţine dispoziţiile referitoare la pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate inculpatului Gheorghe Bunea Stancu.

Citeşte şi: Fostul baron de Brăila Bunea Stancu vrea revizuirea condamnării definitive în dosarul finanţării ilegale a echipelor sportive

Înlătură din sentinţa apelată dispoziţiile privind: - confiscarea de la inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 lei, - menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituită în cursul urmăririi penale prin ordonanţa procurorului nr. 255/P/2013 din 12.05.2015 asupra bunurilor aparţinând inculpatului Gheorghe Bunea Stancu.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În temeiul dispozi?iilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 28.06.2019", a stabilit definitiv CA Galaţi.

Anterior, Tribunalul Vrancea  a dispus o condamnare de trei ani de închisoare cu executare pe numele fostului baron brăilean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.