Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul bodyguard al lui Osama bin Laden a fost expulzat de pe teritoriul Germaniei

teroristi jihadisti statul islamic

Fostul bodyguard al lui Osama bin Laden, liderul ucis al reţelei teroriste Al-Qaida, a fost expulzat din Germania în ţara sa natală Tunisia, au declarat vineri pentru dpa surse din cadrul forţelor de securitate, informează Agerpres.

Bărbatul, identificat, în conformitate cu legislaţia privind dreptul la intimitate din Germania, doar drept Sami A., a părăsit vineri dimineaţă oraşul Dusseldorf cu un zbor charter, au spus sursele citate.

Nu este însă clar dacă fostul bodyguard a fost expulzat din Germania în urma deciziei unei instanţe care să dispună plecarea sa.

Tribunalul Administrativ din oraşul Gelsenkirchen, din vestul ţării, oprise, printr-o decizie dată joi, procesul de expulzare.

Nu a existat nicio garanţie diplomatică din partea guvernului tunisian că Sami A. nu va fi torturat dacă se va întoarce acolo, a precizat instanţa vineri.

Vezi și: Preşedintele Italiei intervine în disputa coaliției guvernamentale cu privire la nava cu refugiați

Sami A. locuia de mai mulţi ani în Bochum - în aceeaşi extindere urbană care include Gelsenkirchen şi Dusseldorf - împreună cu soţia şi copiii.

El a fost arestat la sfârşitul lunii iunie după ce a fost identificat ca potenţială ameninţare teroristă. În urma acestui fapt, Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a ridicat o interdicţie privind expulzarea sa, iar el a fost închis într-un centru de detenţie pentru persoanele care urmează a fi expulzate.

Sami A. a contestat ridicarea interdicţiei la tribunalul din Gelsenkirchen, care a spus că interdicţia de expulzare va rămâne în vigoare până când va fi luată o decizie finală în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.