Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul cancelar Angela Merkel, recompensată cu premiul Nansen al ONU pentru refugiaţi

merkel discurs

Fostul cancelar german Angela Merkel (2005-2021) a obţinut marţi premiul Nansen al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), pentru hotărârea sa de a primi solicitanţi de azil atunci când se afla la conducerea executivului de la Berlin, transmite AFP.

Reamintind că Germania a primit peste 1,2 milioane de refugiaţi şi solicitanţi de azil în 2015 şi 2016, în perioada de vârf a crizei migranţilor alimentate în special de războiul din Siria, comitetul de selecţie al UNHCR a salutat ''leadershipul, curajul şi compasiunea'' fostului cancelar german.

La acea vreme, Angela Merkel, care a condus Germania timp de 16 ani, a considerat că situaţia ''este un test pentru valorile noastre europene cum rar a mai fost'', ea evocând ''un imperativ umanitar''.

Şeful UNHCR, Filippo Grandi, a salutat hotărârea fostei lidere germane de a proteja solicitanţii de azil şi de a apăra drepturile omului şi principiile umanitare.

''Ajutând peste un milion de refugiaţi să supravieţuiască, Angela Merkel a dat dovadă de un mare curaj moral şi politic. A fost un real leadership făcând apel la compasiunea noastră a tuturor, rămânând fermă în faţa celor care predicau teama şi discriminarea'', a declarat Filippo Grandi într-un comunicat.

Atribuit în fiecare an, premiul Nansen a fost creat în 1954 în onoarea primului Înalt Comisar al ONU pentru Refugiaţi, exploratorul arctic norvegian Fridtjof Nansen (1861-1930), pentru a recompensa realizările excepţionale în domeniul umanitar.

Angela Merkel va primi premiul, ce include 150.000 de dolari, în cadrul unei ceremonii la Geneva, pe 10 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.