Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul candidat la prezidenţialele din Brazilia, Fernando Haddad, va fi urmărit în justiţie pentru fapte de corupţie

Brazilia hartă

Fostul candidat la prezidenţialele din Brazilia al Partidului Muncitorilor (PT, stânga), Fernando Haddad, va fi urmărit în justiţie pentru fapte de corupţie, ce s-ar fi petrecut în campania sa pentru alegerile municipale din 2012 din Sao Paolo, transmite AFP.

Judecătorul Leonardo Barreiros a admis luni plângerea depusă la începutul lunii septembrie împotriva lui Haddad de parchetul statului Sao Paolo.

Procurorii îl acuză de primirea a aproape un milion de euro, la cursul de schimb de atunci, de la o firmă de construcţii, pentru reglementarea unei datorii contractate în campania electorală din 2012, în urma căreia Haddad a ajuns primar al oraşului Sao Paolo.

Firma respectivă, UTC Engenharia, viza în schimb favoruri în obţinerea de contracte publice.

Alături de Fernando Haddad, primarul capitalei economice a Braziliei între 2013 şi 2016, alte cinci persoane vor fi urmărite în justiţie, printre care fostul preşedinte al UTC Engenharia, Ricardo Pessoa, care a fost de acord să colaboreze cu justiţia în speranţa unei reduceri a pedepsei.

Într-un comunicat difuzat luni, fostul candidat prezidenţial a dat asigurări că decizia judecătorului este 'o tentativă în plus de a recicla denunţul bine-cunoscut şi discreditat al lui Ricardo Pessoa'.

Fernando Haddad, care l-a înlocuit drept candidat al PT la prezidenţiale pe fostul preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva, a negat în repetate rânduri aceste acuzaţii de corupţie în timpul campaniei.

Haddad a fost învins clar în turul al doilea de candidatul de extremă dreapta, Jair Bolsonaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.