Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul comandant al trupelor americane din Europa prezice dezintegrarea Federației Ruse: 'Cred că semnele sunt aici'

Ben Hodges

Generalul (r) Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, a declarat că armata rusă pierde teritorii ocupate din Ucraina și le pierde definitiv, o situație care crește riscurile ca puterea de la Kremlin să apeleze la armele sale nucleare. Un alt scenariu care stârnește îngrijorare este dezintegrarea Federației Ruse, în urma căreia ar rezulta mai multe state mai mici, fiecare cu arsenal nuclear.

„Este un citat celebru din Hemingway. Un tip îl întreabă pe un altul: cum ți-ai pierdut toți banii? Iar acesta răspunde: inițial treptat, iar apoi brusc. Așa a căzut și Uniunea Sovietică. Pentru mine, a fost o surpriză totală. Și cred că semnele sunt aici – bineînțeles, aș putea să mă înșel și să fiu singura persoană care crede asta. Sunt mii de arme nucleare pe teritoriul Rusiei.

Sunt foarte multe mici regiuni etnice, care abia așteaptă să scape de vechiul Imperiu Rus. Energie, infrastructură, milioane de oameni încă depind de grâne și energie din Rusia. Deci există îngrijorări reale. Trebuie să ne gândim serios cum putem să prevenim situația aceasta să devină un dezastru total cu impact asupra noastră, a tuturor”, a susținut generalul în rezervă, citat de Digi24.

Fostul comandant a mai susținut că e prea devreme să vorbim despre victoria Kievului. Pe de altă parte, e clar că „suntem acum într-un punct ireversibil în favoarea Ucrainei”.

Hodges a remarcat apoi pregătirea soldaților ucraineni, disciplina lor, felul abil în care știu să folosească armele primite din vest și planul lor foarte bun de a distruge moralul rușilor.

„Toate aceste elemente se prăvălesc peste o armată a Rusiei care, cel puțin în momentul acesta nu vrea să lupte. Soldații sunt extenuați, nu mai au provizii, acesta este momentul actual”, a mai declarat generalul (r) Ben Hodges.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.