Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul deputat Alin Trăşculescu, închis în Penitenciarul Focşani, a depus cerere de eliberare condiţionată

inchisoare puscarie gratii

Fostul deputat PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, închis în Penitenciarul Focşani pentru mai multe fapte de corupţie, a depus cerere de eliberare condiţionată, informează news.ro. Primul termen s-a consumat deja, instanţa stabilind un nou termen, pentru finele lunii curente.

Fostul deputat Alin Trăşculescu, încarcerat în Penitenciarul Focşani, a depus cerere de eliberare condiţionată, după ce a ispăşit jumătate din pedeapsă.

Primul termen la Judecătoria Focşani s-a consumat deja, instanţa amânând discutarea cererii pentru data de 25 septembrie.

Potrivit unor surse judiciare, Trăşculescu ar întruni toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Alin Trăşculescu a ajuns la închisoare în martie 2016. El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare. Intanţa de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, îl condamnase la 7 ani de închisoare.

Trăşculescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, fiind trimis în judecată în aprilie 2013, alături de alte persoane.

Procurorii DNA au transmis, la momentul trimiterii în judecată, că  “în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpaţii Trăşculescu Alin – Silviu şi Calotă Marian – Valeriu au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, asociere la care au aderat şi inculpaţii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian şi Geolfan Dorian. În această perioadă, inculpatul Trăşculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu Alin – Silviu a pretins şi suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, în trei tranşe, suma totală de 374.000 lei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.