Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul director al Mossad, atac dur la Netanyahu - Ar trebui judecat pentru lovitură de stat

expressandstar.com
benjamin netanyahu

Fostul director al Serviciilor de informaţii ale Israelului, Mossad, a asemănat acţiunile membrilor guvernului de coaliţie cu cele ale supremaţiei albe din Ku Klux Klan.

Tamir Pardo l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu că se aliază cu partide rasiste oribile. Pardo a afirmat că Netanyahu ar trebui judecat pentru ceea ce acesta a descris drept o lovitură de stat.

Coaliţia naţionalist-religioasă formată după alegerile de la 1 noiembrie 2022 a aprobat în Knesset o lege care va limita unele din puterile Curţii Supreme, în pofida protestelor de stradă masive şi a obiecţiilor vehemente din partea opoziţiei.

Aceasta a fost prima ratificare a unui proiect de lege ce face parte din tentativa guvernului de reformă în justiţie. Anunţat în ianuarie, planul a declanşat proteste de stradă fără precedent şi preocupări la nivel internaţional cu privire la starea democraţiei în Israel.

În sondajul N12, Netanyahu a primit o rată de aprobare de 38%, majoritatea respondenţilor optând ca planul judiciar să fie ori abandonat total, ori negociat cu opoziţia. Mai puţin de un sfert au spus că sprijină pachetul legislativ.

Premierul, care este judecat pentru fapte de corupţie pe care le neagă, a declarat că vrea să caute un consens pentru orice lege suplimentară până în noiembrie.

Statele Unite l-au îndemnat să caute acorduri largi cu privire la reformele în justiţie, şi au etichetat legea adoptată luni ca 'nefericită'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.